Laborator inteligent la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, cu fonduri de peste 290.000 de lei prin PNRR

HomeSocial

Laborator inteligent la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, cu fonduri de peste 290.000 de lei prin PNRR

Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman va beneficia de un laborator inteligent pentru elevii săi, printr-un proiect derulat cu fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) de peste 295.000 de lei. Astfel, în perioada ianuarie 2024 – ianuarie 2025, instituția derulează proiectul „Dotarea Colegiului Tehnic «Miron Costin» cu un laborator inteligent (Smart Lab) în vederea creșterii calității procesului educativ”, proiect finanțat prin PNRR, pentru asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 295.134 de lei, fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dobândirea competențelor digitale avansate de către elevii din cadrul colegiului, prin asigurarea accesului la tehnologie, în cadrul unui laborator digital inteligent, adaptat specificului unității. Proiectul vizează, de asemenea, dotarea instituției de învățământ cu infrastructura și resursele tehnologice necesare constituirii laboratorului digital inteligent, precum și dobândirea de către cadrele didactice ale colegiului a competențelor necesare utilizării echipamentelor aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat.

„Activitățile derulate în cadrul proiectului presupun: achiziționarea de echipamente tehnologice (inclusiv mobilier ergonomic adaptat și integrat specific) pentru dezvoltarea unor laboratoare inteligente digitale, achiziționarea de conținut educațional care va acoperi domenii din programa școlară și de software ori licență cu specific educațional care să asigure distribuirea centralizată, în rețeaua locală, a materialelor didactice pe dispozitive, conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a unității de învățământ, precum și instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat. Realizarea activităților și îndeplinirea obiectivelor proiectului vor contribui decisiv la obținerea educației inovatoare, captivante și interactive, cu un impact pozitiv asupra beneficiarilor direcți ai educației”, a precizat profesor Paraschiva Buciumanu, director al Colegiului Tehnic „Miron Costin”.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0