Prima paginăSport

La naționale, judoka romașcani n-au apucat să transpire

Dimensiune text

Din micuța delegație romașcană prezentă la finalele Campionatului Național de Judo de la Arad, Under 17, doar doi sportivi au reușit să se claseze între primii zece la categoriile lor de greutate.

 

 

Astfel, la categoria 73 de kilograme, la care au fost 26 de competitori, Eduard Giosan, de la Liceul cu Program Sportiv Roman, l-a învins în primul tur pe Alexandru Hamied (Craiova), apoi, în cel de al doilea, pe Cătălin Bodea (Baia Mare), fiind întrecut, ulterior, de Vlad Lungu (București). În recalificările pentru locurile 3-8, Giosan a fost învins de Silviu Iepure (Cluj).

La categoria plus 90 de kilograme, la care s-au înscris 12 sportivi, George Nanu a avut un prim tur liber, apoi a pierdut în fața lui Luca Kunszabo (Arad), fiind învins, apoi, și în recalificări de Mezlum Can (Focșani).

Pretendentă, inițial, la o medalie – mai ales că la categoria sa, 70 de kilograme, au fost doar nouă competitoare -, Ana Maria Dascălu a pierdut în turul I la Irina Faur (Satu Mare), cea care avea să devină campioană, iar în recalificări a fost învinsă și de Gabriela Vasilovici (Gura Humorului).

Ceilalți trei reprezentanți ai Romanului nici nu au apucat să transpire, fiind eliminați încă din turul inaugural. La 50 de kilograme, Alexandru Capră a pierdut în fața lui Laszlo Balas (Huedin). Nici Răzvan Nistor, la categoria 60 de kilograme, n-a avut mai mult timp să lase urme pe tatami, fiind scos din competiție de Alexandru Dincă (Craiova). În fine, George Olenici a avut liber în turul I la categoria 66 de kilograme, apoi a fost trimis în tribună de Alexandru Coja (București).

Totuși, sportivii romașcani n-au scăpat de oboseală, aceasta fiind acumulată pe drumul la și de la Arad. Ei au fost însoțiți la naționale de antrenorii Costel Ciobanu și Cristi Budoșcă, unul dintre ei avînd și rol de șofer pe microbuzul clubului, cu care au făcut deplasarea.

COMENTARII

WORDPRESS: 0