Prima paginăSport

La mulţi ani şi însănătoşire grabnică, domnule profesor Moisii!

Dimensiune text

HCM Roman va juca sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 11, cu HCM Râmnicu Vâlcea, în etapa a patra, în Sala Sporturilor din Roman. Handbalistele, antrenorii, conducerea clubului şi toţi cei apropiaţi echipei s-au unit pentru victorie, a patra din acest campionat, una care va fi dedicată profesorului Dan Moisii, cel care vineri, 27 septembrie, a împlinit 63 de ani, dar se află într-o situaţie foarte grea, pe patul de spital.

În urmă cu un an, în 26 septembrie 2012, Carmen Stoleru, căpitanul HCM Roman, spunea, în numele echipei: „Ne dregem vocile să-i putem cânta frumos «La mulţi ani!» profesorului Dan Moisii, căruia, toate, îi dorim sănătate! Avem nevoie de domnia sa. Nu putem sta supărate când este alături de noi. Nu ne lasă să fim triste”. Afirmaţia de atunci este mai mult decât valabilă şi acum, când Dan Moisii suferă pe patul de spital, inclusiv din cauză că nu poate fi aproape de fetele la care ţine mai mult decât ne putem imagina, de echipa sa la care a fost antrenor încă înainte ca aceasta să promoveze în prima ligă. Un tată iubitor în adevăratul sens.Dan Moisii

Dan Gheorghe Moisii, internat la Spitalul Municipal Roman de o lună, a împlinit 63 de ani vineri. S-a născut în 27 septembrie 1950, la Horia, în aceeaşi zi cu foştii arbitri de fotbal Adrian Porumboiu şi Ion Crăciunescu, aşa cum a ţinut să precizeze domnia sa într-un interviu acordat anul trecut. Îşi doreşte foarte mult să fie pe marginea terenului la meciurile HCM Roman şi acum. Probabil că aici este durererea cea mai mare, că nu poate fi acolo, fizic, din cauza suferinţei, dar este mereu aproape, cu sufletul. Cu siguranţă, va simţi mesajul pe care i-l transmit toţi cei care îl iubesc şi îl respectă: „La mulţi ani şi însănătoşire grabnică, domnule profesor!”

HCM Roman şi HCM Râmnicu Vâlcea, premieră în handbalul românesc

Odată cu dezintegrarea Oltchim-ului, cea mai titrată echipă din handbalul feminin românesc, cu tot cu performanţele Chimistului, la Râmnicu Vâlcea a apărut HCM, o formaţie care a pierdut toate cele trei meciuri disputate până acum în Liga Naţională. O echipă încropită în regim de urgenţă, dar care este alcătuită din jucătoare deloc străine de performanţă, încă nesudate, care n-au avut timp să pună la punct relaţiile de joc, ceea ce nu înseamnă că poate fi considerată dinainte învinsă. Antrenor la HCM Râmnicu Vâlcea este fosta mare, foarte mare jucătoare Maria Török (Duca), handbalistă care s-a consacrat la Știinţa Bacău şi, apoi, s-a transferat la Chimistul Râmnicu Vâlcea, unde a continuat un traseu glorios, de invidiat şi pentru jucătoarele cu nume mari de acum.

hcm vs valcea

Sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 11, cele două HCM-uri, din Roman şi Râmnicu Vâlcea, se vor întâlni în premieră, la Sala Sporturilor din Roman. Echipa gazdă este între primele trei din clasament, cu trei victorii din tot atâtea posibile, fiind cotată cu prima şansă la un al patrulea succes stagional şi având ocazia de a mai urca în ierarhie, funcţie de jocul celorlalte rezultate. Meciul va fi arbitrat de cuplul clujean Barbu / Badiu.

De la începutul campionatului, HCM Roman a înregistrat următoarele rezultate: 26-25 cu Universitatea Jolidon Cluj (deplasare), 20-16 cu Dunărea Brăila (acasă), 31-23 cu Universitatea Neptun Constanţa (deplasare). Etapa trecută, HCM Râmnicu Vâlcea a pierdut la limită, 29-30 cu CSM Bucureşti.

De la HCM Roman vor lipsi Iuganu şi Krumova, ambele încă nerefăcute. Celelalte jucătoare de la HCM Roman vor efectua vineri, la ora meciului, antrenamentul tehnico-tactic premergător partidei de sâmbătă, cea la care biletele vor costa 7 lei, în zona centrală, respectiv 5 lei, pe marginile tribunei.

Etapa a patra a Ligii Naţionale mai cuprinde partidele: CSM Cetate Devatrans – HCM Baia Mare, CSM Bucureşti – CSM Ploieşti, HC Zalău – Universitatea Neptun Constanţa, Corona 2010 Braşov – Dunărea Brăila, SCM Craiova – Universitatea Jolidon Cluj.

Meciurile cele mai tari, în ce priveşte partea de sus a clasamentului, se arată a fi cele de la Braşov şi Deva, în duel de la distanţă cu Romanul.

Clasament

1 Baia Mare330094-679
2 Braşov3300104-809
3 Roman330077-649
4 Brăila320169-596
5 Bucureşti320180-766
6 Deva311184-754
7 Cluj310275-823
8 Ploieşti310266-873
9 Craiova302173-832
10 Zalău301264-721
11 Vâlcea300373-890
12 Constanţa300367-920

Pera - antrenor principal„Maximă seriozitate”

Florentin Pera (antrenor principal, HCM Roman): „Ne dorim să realizăm un joc cât mai bun, atât în faza de atac, cât şi în cea de apărare. Acest al doilea joc pe teren propriu să aducă satisfacţie iubitorilor handbalului din Roman. Tratăm partida cu maximă seriozitate, chiar dacă echipa din Vâlcea nu a câştigat până acum. A avut parte şi de meciuri grele, inclusiv cel din etapa trecută cu CSM Bucureşti, când a făcut joc foarte bun. Râmnicu Vâlcea are în lot jucătoare cu experienţă precum Busuioceanu, Luca, Lazarin, Cherăscu şi Guiu, cel puţin. Toate pun umărul la revenirea echipei vâlcene şi le respectăm. Noi vrem să obţinem maximum din acest meci”.

Leoreanu„Să abordăm partida de pe poziţia echipei care trebuie să învingă”

Laurenţiu Dan Leoreanu (primarul Romanului, preşedinte de onoare al HCM): „Trebuie să fim cuplaţi la canalul energetic care vectorizează către o nouă victorie a HCM Roman. Sunt un pic supărat din cauză că jucătoarele convocate la lotul naţional în această săptămână n-au avut şi meciuri de verificare. Avem şi trei jucătoare accidentate, pe care trebuie să le refacem şi să abordăm partida cu Râmnicu Vâlcea de pe poziţia echipei care trebuie să învingă. Ne aşteaptă, apoi, un meci greu şi la Ploieşti”.

 

Ciocan Ionel„Sunt mereu alături de echipă”

Ionel Ciocan (director Rossal, membru în Consiliul de conducere al HCM): „Am fost alături de echipă şi în meciul trecut, de la Constanţa, aşa cum am fost şi în precedentele şi voi fi mereu, acasă şi în deplasare. Am văzut că avem trupă mai bună decât în anii trecuţi şi sperăm, în continuare, să furnizăm surprize celorlalte echipe. Le doresc fetelor mult succes, să răsplătească prin joc şi rezultate încrederea pusă în ele şi să fie o nouă victorie dedicată domnului Moisii, căruia îi urez sănătate şi să treacă peste momentele grele”.

CarnariuConectare la victorie

Gheorghe Carnariu (secretarul municipiului Roman): „Contează foarte mult să tratăm cu mare seriozitate meciul. Sunt convis că handbalistele şi colectivul tehnic sunt conectate la victorie. Sunt convins că şi suporterii vor fi alături de noi, ca şi până acum, pentru a putea dedica victoria, împreună, domnului Moisii, cu ocazia zilei de naştere”.

 

 

Sandu„Aştept să se facă bine. Avem nevoie de Moisii”

Petre Sandu (preşedintele HCM Roman, director LPS Roman): „Mă doare foarte tare că Moisii, colegul meu, este în spital. Este şi ziua lui şi îi doresc multă sănătate şi să revină la programul normal, în activitate. Este un luptător şi am încredere că nu va ceda, chiar dacă acum este mai departe de teren decât îşi doreşte şi îi dorim. LPS Roman îi este aproape, îl ajutăm, poate că prea puţin, cu transportul de la spital la centrul de dializă. Eu aştept să se facă bine şi să ni se alăture la catedră şi în sala de sport. Avem nevoie de el, pentru că toate meciurile, inclusiv cel de acum, sunt grele. Nu mai contează locurile în clasament. Să nu mai spunem că nu mai este Oltchim. Fiecare se bate pentru locul său, pentru o poziţie cât mai bună. Fetele şi antrenorii echipei noastre au o mare responsabilitate. Împreună cu Dan Moisii avem putere mai mare”.

Munteanu„Am început să deranjăm pe unii”

Costel Munteanu (vicepreşedinte, HCM Roman): „Indiferent de ce zice lumea, meciul este greu. Echipa noastră trebuie să câştige în special partidele cu formaţii considerate ca mai slabe. Când pierzi în asemenea situaţii, este rău. Puţină lume se supără sau nu spune nimic când pierzi cu echipele tari. Am început să deranjăm pe unii sau pe alţii că avem trei victorii. În continuare, ne dorim victoria”.

 

Primăria Roman și SC Rossal SRL Roman susțin echipa HCM Roman

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • un citizen 8 ani

    ce treaba au unii cu handbalul? banii !!! in rest, absolut nimic

    • User 8 ani

      Si ce treaba are comentariul tau cu articolul? Cai verzi pe pereti, in rest absolut nimic.