Prima paginăSocialEducatie

La mulți ani, romaşcani!

Dimensiune text

De Ziua Naţională, elevii de la Școala „Carol I” au împărţit steguleţe şi au urat „La mulţi ani!” romaşcanilor, într-o plimbare patriotică.

Pentru al doilea an consecutiv, elevii Școlii „Carol I” din cartierul Nicolae Bălcescu au sărbătorit Ziua Naţională a României printr-o „plimbare patriotică”. Evenimentul a fost pregătit cu o săptămână înainte, timp în care elevii au confecţionat steguleţe şi cocarde tricolore, pe care, pe 1 Decembrie, le-au împărţit trecătorilor. „Adunarea” s-a dat în faţa troiţei din faţa şcolii, după care grupul, format din 34 de elevi şi condus de profesorul de religie Damian Vasilache, a pornit cântând şi fluturând steguleţele spre centrul oraşului. Romaşcanii întâlniţi pe drum au fost felicitaţi de Ziua Naţională şi au primit câte un steguleţ.

„Sunt la prima participare şi mă bucur foarte mult că am făcut, alături de colegii mei, plimbarea patriotică. Cred că abia azi am înţeles ce înseamnbă bucuria Zilei Naţionale. Am urat tuturor trecătorilor «La mulţi ani», le-am oferit steguleţe, am cântat imnul naţional. Mărturisesc că, la început, îmi era ruşine. Oamenii se opreau pe trotuar şi se uitau la noi şi era ciudat să spui unui străin «La mulţi ani», dar, văzând că romaşcanii răspundeau cu bucurie urării noastre şi se emoţionau la auzul imnului, am înţeles că bucuria Zilei Naţionale trebuie să fie aceeaşi ca la ziua mea de naştere”, a spus Mădălina Manolache, de la clasa a V-a.

„Le-am propus copiilor, anul trecut, plimbarea patriotică, pentru prima dată. Succesul pe care l-am avut atunci m-a făcut să organizez şi a doua ediţie şi îmi doresc să fac din acest moment o tradiţie frumoasă. Cred că această activitate completează frumos educaţia patriotică de la clasă”, a spus profesorul Damian Vasilache.

COMENTARII

WORDPRESS: 0