Home

Juniorii III de la LPS Roman vor titlul național la baseball

Primul dintre cele două turnee ale Campionatului Naţional de baseball în sală va avea loc la Olteniţa, în perioada 20-22 februarie. Profesorul Mihai Blaj, din Gherăeşti, va scoate o carte dedicată aniversării a 25 de ani de când se practică baseball-ul în România. 

Primul turneu al Campionatului Naţional de baseball în sală al juniorilor III, dintre cele două, câte sunt programate în sezonul 2015, se va desfăşura la Olteniţa, în perioada 20-22 februarie. Printre protagonistele întrecerii se va număra echipa Liceului cu Program Sportiv Roman, pregătită de profesorul Marcel Arcana, vicecampioană naţională la aceeaşi grupă de vârstă în ediţia 2014. La competiţie s-au înscris opt echipe, reprezentante ale localităţilor: Călăraşi, Olteniţa, Curcani, toate din judeţul Călăraşi, Bucureşti, Alexandria (judeţul Teleorman), Roman, Tîrgu Neamţ şi Botoşani. Concursul este rezervat copiilor cu vârstă maximă de 11 ani. Turneul I, numit şi turneul Sud, va fi urmat de turneul Nord, în toamnă, cel în care vor fi stabilite campioana şi celelalte medaliate.

În ultima competiţie naţională a anului trecut, echipa de baseball masculin, juniori III, a Liceului cu Program Sportiv Roman a devenit vicecampioană naţională. Turneul final, în sală, s-a desfăşurat la Alexandria. Antrenorul Marcel Arcana a spus atunci că locul ocupat de echipa sa nu putea fi unul mai bun şi că învingătoarea şi-a meritat titlul de campioană: „Echipa din Călăraşi a fost, fără discuţie, cea mai bună, fiind mai omogenă şi cu o experienţă mult mai mare. Noi suntem bucuroşi că am luat medaliile de argint. într-o competiţie cu mai multe pretendente la statutul de vicecampioană. precum CSȘ Tîrgu Neamţ sau CSȘ Alexandria. Am câştigat meciurile cu toate celelalte echipe în afară de CSȘ Călăraşi. În plus, am luat şi premii individuale. Alexandru Apetrei a fost desemnat cel mai bun prinzător, iar George Suditu a primit diploma pentru cel mai bun alergător în bază”.

Obiectiv în 2015: titlul naţional

Faţă de sezonul precedent, pretenţiile au crescut şi, ca urmare, s-a schimbat obiectivul. „În campionatul trecut, echipa era mai puţin experimentată. Acum este anul de vârf pentru această generaţie, la juniori III, anul în care se obţine rezultatul cel mai bun, titlul de campioană în sală. Pe de altă parte, la acest turneu va fi şi o premieră în privinţa locaţiei. O inimoasă profesoară din Olteniţa, doamna Iulia Gorneanu, şi-a asumat răspunderea şi a reuşit să atragă sprijin pentru organizarea primei competiţii naţionale în acest domeniu, în localitatea amintită”, a precizat Marcel Arcana.

Lotul LPS Roman: Adelin Adam, Andrei Trifaş, Cosmin Octavian Antal, Dragoş Cocuţi, Alexandru Farcaş, Alexandru Ungureanu, Florin Benea, Davide Gabriel Beşleagă, Ionuţ Mădălin Blaj, Vasile Paul Blaj, Alexandru Ciobanu, Gabriel Enăşoaie, Richard Iştoc, Emanuel Mihăeş, Mădălin Mitoc, Petrică Soci, Cosmin Vârlan, Ricardo Giani Chichiriţă şi Gabriel Rareş Dragu.

„Lotul nostru este format din copii din Roman şi din localităţi apropiate, precum Ion Creangă, Doljeşti, Tămăşeni, Gherăeşti şi Tescani, predominând cei născuţi în 2004, adică aceia care au cel puţin un an de experienţă în competiţii. Joi vom efectua ultimul antrenament pregătitor, când se va stabili şi care vor fi cei 15 jucători care vor face deplasarea, vineri dimineaţă”, a completat Marcel Arcana.

25 de ani de baseball în România

La mijlocul lunii trecute, în sala de sport a Școlii „Vasile Alecsandri” au fost organizate întrecerile ediţiei din acest an a Memorialului „Mircea Șerbănescu” la baseball, competiţie rezervată copiilor cu vârste între nouă şi 12 ani, la care LPS Roman a ocupat locul al treilea. A urmat, la sfârşitul lunii, concursul interjudeţean din Botoşani, Memorialul „Ioan Asoltanei”, competiţie în care LPS Roman s-a clasat pe locul I între cele patru participante. „Mircea Șerbănescu, Ioan Asoltanei şi Mihai Blaj se numără printre promotorii jocului de baseball în România. În acest an se va aniversa un sfert de secol de existenţă a acestui sport în ţara noastră, prilej cu care profesorul Mihai Blaj, din Gherăeşti, va scoate o carte dedicată evenimentului”, a specificat Marcel Arcana.

Comentarii

WORDPRESS: 0