Prima paginăRoman

Jumătate de milion de lei pentru independența energetică a școlilor din oraș

Dimensiune text

Din anul 2013, firma Georgala nu va mai asigura agentul termic în școli. Contractul cu firma Georgala, încheiat în perioada primarului Dan Ioan Cărpușor, prevedea acordarea unor despăgubiri de zeci de mii de euro în cazul rezilierii înainte de termen. 500.000 de lei din bugetul local se vor cheltui, anul viitor, pentru ca instituțiile de învățămînt din Roman să nu mai depindă de firma Georgala.

 

Pe parcursul anului viitor, 500.000 de lei din bugetul local vor fi cheltuiți de administrația locală pentru asigurarea independenței energetice a instituțiilor de învățămînt din municipiu. Firma Georgala F Rom, administrată de omul de afaceri romașcan Dan Marin, nu va mai furniza agent termic școlilor, începînd din luna aprilie.

În mod normal, rezilierea contractului cu firma Georgala F Rom înainte de termen ar fi pus administrația locală în situația de a achita despăgubiri de zeci de mii de euro. Discuțiile cu administratorul firmei Georgala s-au desfășurat amiabil, existînd înțelegere în vederea rezolvării elegante a acestei probleme, în beneficiul unităților școlare. Vom continua contractul cu firma Georgala F Rom pînă în primăvara anului viitor și, între timp, vom face planul de achiziții necesare astfel încît, ulterior, școlile din oraș să fie independente din punct de vedere energetic. Am estimat că se vor cheltui aproximativ 500.000 de lei astfel încît fiecare școală din oraș să aibă centrală termică proprie, fără a mai fi sub tutela firmei Georgala. Sumele necesare vor fi prevăzute în bugetul local pentru anul 2013„, a precizat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Deocamdată, singurele instituții de învățămînt din municipiu care nu depind de firma Georgala în ce privește furnizarea agentului termic sînt corpul A al Colegiului Național „Roman-Vodă”, Colegiul Tehnic „Miron Costin” și Grupul Școlar „Vasile Sav”, acestea avînd instalații proprii pentru asigurarea agentului termic. Societatea Georgala F Rom tarifează încălzirea unităților școlare din municipiu cu 231 de lei pe gigacalorie, preț la care se adaugă TVA. Apa caldă menajeră din școli, furnizată de Georgala, costă 30 de lei pe metru cub, preț la care se adaugă TVA. Contractul cu Georgala F Rom a fost încheiat în perioada primarului Dan Ioan Cărpușor, în anul 2003, pe o perioadă de 25 de ani și prevedea plata unor despăgubiri de 50.000 de euro sau o „justă despăgubire” din partea administrației locale în cazul rezilierii înainte de termen.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • patriotul 9 ani

    Nu-mi vine sa cred ce se intampla in acest oras uitat de lume…Bietul primar, Carpusor a vandut, practic tot ce se putea vinde la vremea respectiva…Cum e posibil sa inchei un contract pe o perioada de 25 de ani??????????????? Nici locurile de veci de la Eternitatea nu se mai concesioneaza pe o perioada atat de lunga… Este strigator la cer ce se intampla! Si acum, bineinteles, tot fraierii de romascani platesc greselile unui nenorocit, asa a hotarat conducerea actuala a orasului….

  • cetatean 9 ani

    Pai votati-o pe Udrea ca o sa avem de toate , ca Marius N, parca nu este de la noi trebuie sa vina vuvuzeaua de Udrea.