Prima paginăNeamt

Județul Neamț, printre cele mai sigure din țară

Dimensiune text

Județul Neamț este unul dintre cele mai sigure din țară. Aceasta este concluzia reprezentanților econtext.ro, care au prelucrat informații primite de la Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR). Statistica privind infracționalitatea are în vedere doar numărul cazurilor soluționate de polițiști.

 

 

Din datele Poliției Române, județele din Moldova sînt cele mai sigure, cu cea mai redusă rată a infracționalității. Rata infracționalității reprezintă numărul infracțiunilor înregistrate și soluționate la 100.000 de locuitori. Datele sînt valabile pentru anul 2010 și provin de la IGPR. Pe primul loc în topul infracțiunilor înregistrate și soluționate este județul Hunedoara, cu 2.384 de infracțiuni la suta de mii de locuitori. Alba este pe locul doi, cu 2.094 infracțiuni, iar Gorjul vine pe trei, cu 1.916 infracțiuni.

Județul Neamț este pe locul 36 în acest clasament, cu 1.123 de infracțiuni înregistrate și soluționate, în timp ce ultimele două locuri sînt ocupate de județele Teleorman și Galați.
În ceea ce privește rata criminalității, adică numărul de persoane condamnate definitiv la suta de mii de locuitori, județul Neamț este pe locul 18, cu 216 infractori condamnați în anul 2010, la suta de mii de locuitori.

COMENTARII

WORDPRESS: 0