Prima paginăSocial

Județul Neamț, locul 33 la numărul de spectacole culturale şi locul 40 la numărul de spectatori

Județul Neamț, locul 33 la numărul de spectacole culturale şi locul 40 la numărul de spectatori

Dimensiune text

 

 

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural desfășurată în această săptămână la Prefectura Neamț, pe ordinea de zi s-a aflat o prezentare legată de ponderea economiei judeţului în economia naţională și evoluţia principalilor indicatori economici judeţeni.

Astfel, conform datelor prezentate de un comunicat al Prefecturii Neamț, în ceea ce priveşte rata de ocupare a resurselor de muncă, judeţul Neamţ se află pe locul 21 în ierarhia naţională cu o rată de 63,2 %, peste cea la nivel regional – 55,5%.

Judeţul Neamţ ocupă, la nivel naţional, locul 2 în ceea ce priveşte suprafeţele cultivate cu sfeclă de zahăr (respectiv 13,7% din suprafaţa naţională), locul 7 în suprafeţele cultivate cu rădăcinoase pentru nutreţ (respectiv 4,4 % din suprafaţa naţională) și locul 7 la suprafeţele cultivate cu secară (respectiv 4,6 % din suprafaţa naţională).

În ceea ce priveşte producţia medie vegetală (kg/ha), judeţul Neamţ se află în primele zece judeţe la: porumb (5.355 kg/ha – locul 6 în ţară) și grâu (4.524 kg/ha – locul 6 în ţară).

Producţia agricolă animală poziţionează judeţul Neamţ între primele judeţe (locul 7) la lapte de vacă şi bivoliţă – în Neamţ s-au produs (nu este specificată perioada) 1.492.000 hl, reprezentând 3,6% din producţia naţională. Valoarea totală a producţiei agricole judeţene reprezintă 2,2% din valoarea totală a producţiei agricole naţionale şi plasează judeţul Neamţ pe poziţia 23 în clasamentul judeţelor.

Conform datelor prezentate în cadrul ședinței Colegiului prefectural, activitatea unităţilor culturale a fost restrânsă comparativ cu alte judeţe (locul 33 la numărul de spectacole şi locul 40 la numărul de spectatori). Un loc important îl ocupă, însă, judeţul Neamţ în privinţa numărului de biblioteci (locul 9) şi a numărului de volume eliberate (locul 11). În ceea ce priveşte numărul de turişti cazaţi, judeţul Neamţ se situează în clasamentul judeţelor pe locul 13, cu un număr total de turişti de 224.105 persoane.

Ședința Colegiului Prefectural de marți, 29 mai

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0