Județul Neamț a câștigat definitiv disputa cu Harghita pentru Cheile Bicazului

HomePolitica

Județul Neamț a câștigat definitiv disputa cu Harghita pentru Cheile Bicazului

Prefectura Neamț a anunțat miercuri, 13 ianuarie, că judeţul Neamţ a câştigat definitiv procesul intentat de judeţul Harghita şi municipiul Gheorgheni privind graniţa dintre cele două județe, miza fiind cea a administrării Cheilor Bicazului.

Conform reprezentanților Prefecturii Neamț, Curtea de Apel Ploiești a admis miercuri excepția inadmisibilității contestațiilor și a respins contestațiile în anulare, ca inadmisibile, formulate de municipiul Gheorgheni și județul Harghita, pe care le-a obligat și la plata către comuna Bicaz-Chei, intimată, a sumei de 8.000 de lei – câte 4.000 de lei fiecare, decizia fiind irevocabilă.

„Am câștigat, încă o dată, procesul Cheile Bicazului! Asta înseamnă să fii patriot, să îți iubești județul și să te bați cu toată priceperea și cu bună credință pentru dreptate și obiectivele de valoare”, a declarat prefectul județului Neamț, George Lazăr

Disputa în instanță de aproape zece ani privind granița județului Neamț, în care miza era stabilirea zonei Cheile Bicazului în județul Harghita sau în județul Neamț, a ajuns la final în vara anului trecut, după ce Curtea de Apel Ploiești a dat dreptate părții nemțene, hotărâre contestată apoi în anulare de județul Harghita. Miercuri, 13 ianuarie, Curtea de Apel Ploieşti a respins această solicitare, astfel că decizia pronunțată de instanță anul trecut este acum definitivă.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0