HomeRoman

Judecător candidat

După mai multe luni de interimat, judecătorul Mirela Apetrei (foto) s-a decis să candideze pentru funcția de președinte al Judecătoriei Roman.

 

 

Funcția de președinte al Judecătoriei Roman a fost scoasă din nou la concurs. După mai mult timp în care instanța din Roman a fost condusă prin delegare, există șansa ca, în următorii patru ani, Judecătoria să fie condusă de un președinte care ocupă funcția prin concurs, pentru un mandat întreg.

Cea care dorește să preia frîiele Judecătoriei este judecătorul Mirela Apetrei, magistrat cu experiență și actualul președinte delegat. Chiar dacă, în urmă cu cîteva luni, aceasta nu era decisă să candideze, colegii și cei apropiați au convins-o să se înscrie la concurs. „Este o provocare și m-am gîndit că nu am nimic de pierdut. Am ceva emoții, este ideea de competiție, de a reuși să treci de testări. Este un pas înainte și sper că mă voi descurca fără probleme„, a afirmat judecătorul Mirela Apetrei. Candidatura acesteia a fost confirmată, vineri, de Consiliul Superior al Magistraturii, iar în perioada următoare se vor desfășura examenele.

Primul pas va fi prezentarea proiectului de management, după care va urma testarea psihologică, interviul și proba teoretică. Rezultatele examenului vor fi cunoscute în prima parte a lunii decembrie.

Judecătorul Mirela Apetrei este președinte cu delegație la Judecătoria Roman din luna ianuarie a acestui an. Aceasta l-a înlocuit în funcție pe judecătorul Cristian Bîrjovanu, al cărui mandat a încetat anul trecut, în octombrie. Președintele Judecătoriei Roman are de condus o instanță cu o complexitate relativ redusă a cauzelor, dar cu o încărcătură foarte mare pentru fiecare  judecător. În 2011, în medie, un judecător a avut repartizate 794 de dosare. Dintre acestea, 698 au fost soluționate.

Comentarii

WORDPRESS: 0