Prima paginăSocial

Joi, cod galben de caniculă

Joi, cod galben de caniculă

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o atenționare de tip cod galben vizând intensificarea valului de căldură și disconfort termic accentuat, pentru aproape întreaga țară, inclusiv județul Neamț, valabilă pentru ziua de joi, 29 iunie.

Conform meteorologilor, în cursul zilei de joi, 29 iunie, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Disconfortul termic va fi accentuat – indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 34 – 36 de grade, iar minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade, îndeosebi în regiunile extracarpatice.

Joi, în județele Dolj, Olt și Teleorman și în zona joasă de relief a județelor Caraș-Severin și Mehedinți – zone aflate sub atenționare de tip cod portocaliu – se vor atinge local maxime termice de 37 – 39 de grade și pe arii restrânse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Meteorologii precizează că instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cursul zilei de marți, 27 iunie, în jumătatea de sud-est a țării, iar miercuri, 28 iunie, pe arii restrânse, mai ales la munte, în est și sud-est. Astfel, vor fi intervale de timp cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

Joi, 29 iunie, în regiunile nord-vestice și nordice, precum și la munte, mai ales în orele serii și ale nopții, instabilitatea atmosferică se va accentua și se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0