Prima paginăActualitateEducatie

Jocurile de noroc, la un kilometru distanță de şcoli şi licee

Dimensiune text

Un deputat alungă „păcănelele” care sunt amplasate în apropierea unităţilor de învăţământ. A fost iniţiat un proiect de lege prin care se doreşte protejarea tinerilor de dependenţa jocurilor de noroc. 

Sălile în care se desfăşoară jocuri de noroc trebuie amplasate la o distanţă de peste un kilometru de şcoli şi licee. În cazul în care nu respectă această condiţie, patronii unităţilor respective nu îşi vor lua licenţa. De asemenea, cei care sunt deja pe piaţă şi nu respectă regula, la reînnoirea licenţei trebuie să intre în legalitate, dacă vor să funcţioneze în continuare. Aceste prevederi se regăsesc într-un proiect de lege iniţiat de deputatul liberal Dan Cristian Popescu. Toate au ca scop prevenirea dependenţei jocurilor în rândul minorilor.

„Ținând cont de recenta extindere a activităţii operatorilor economici din acest domeniu, este imperativ necesară o legislaţie raţională între interdicţie şi permisivitate, cu un accent pe limitarea dezvoltării patologiei la tânăra generaţie şi, implicit, a practicii ilegale”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

În Roman, nu puţine sunt sălile de jocuri de noroc care se află în apropierea unităţilor de învăţământ, iar dacă proiectul de lege se concretizează, acestea vor trebui să-şi găsească alte locuri în care să desfăşoare activitatea. De asemenea, pentru proprietarii sălilor intervine şi problema distanţei, deoarece într-un oraş mic trebuie să-ţi faci bine calculele înainte să-ţi alegi un loc pentru acest tip de afacere. Potrivit specialiştilor, perspectiva unui câştig mare şi rapid motivează tinerii să accepte riscuri financiare şi poate conduce la dependenţă şi tocmai din acest motiv a fost iniţiat proiectul de lege.

„În contextul actual, identificăm necesitatea protecţiei minorilor, prevenirea dependenţei jocurilor de noroc şi realizarea unei mai bune supravegheri asupra operatorilor economici din domeniile jocurilor de noroc. În ccea ce priveşte jocurile de noroc practicate în prezent, deşi reprezintă o formă socială de divertisment, au un risc ridicat de a degenera într-o formă patologică”, se mai arată în proiectul de lege.

În momentul de faţă nu se ştie ce se poate întâmpla cu agenţiile Loteriei Naţionale, care au o aria de răspândire foarte mare. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat şi prezentat în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • Mosu Lica 7 ani

  R..ah!..at !! Ca si qestia cu crasmele la 500 m fata de scoli ! SI?! Am vazut zeci de crasme ,,gard in gard”cu scoli ! Si…??!!