Prima paginăActualitate

Joaca de-a teroriștii

Dimensiune text

Serviciul Român de Informații (SRI) a publicat un raport cu privire la fenomenul amenințărilor false cu amplasarea de dispozitive explozive pe anul 2011. Anul trecut, în județ s-au înregistrat cinci apeluri false cu bombă.

 

 

Astfel, la nivelul întregii țări, anul trecut s-au înregistrat 71 de apeluri telefonice, fiind înregistrată cea mai mică valoare din ultimii cinci ani. Din cele 71 de apeluri, 36 de apeluri au fost de amenințare cu amplasarea de dispozitive explozive, iar 35 de apeluri au reprezentat sesizări de la diverși cetățeni cu privire la obiecte suspecte amplasate în diferite localități. Pe raza județului Neamț s-au înregistrat, anul trecut, cinci astfel de apeluri.

Conform raportului SRI, nici unul din coletele suspecte sesizate de cetățeni nu prezenta pericol pentru populație, iar apelurile de amenințare cu amplasarea de dispozitive explozive au fost false. Cele mai multe apeluri de amenințare cu bombe au vizat instituțiile statului, locuri publice și obiective din domeniul transportului, iar cele mai multe obiecte suspecte au fost semnalate în locuri publice și instituții ale statului.

În urma cercetărilor efectuate de SRI, anul trecut, au fost identificați 14 autori ai acestor apeluri, din care trei au fost persoane cu probleme psihice, trei minori, o persoană aflată în stare de ebrietate și o persoană cu antecedente penale.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0