Prima paginăNeamt

Jandarmii sunt alături de persoanele cu nevoi speciale

Dimensiune text

Jandarmii nemțeni vor dona 2% din impozitul pe venit către un centru de zi care se adresează persoanelor cu nevoi speciale.

 

 

Aproximativ 50 de jandarmi nemțeni au hotărât și anul acesta să redirecționeze suma de până la 2% din impozitul anual pe venituri către diferite unități de cult sau asociații nonprofit. Anul acesta, jandarmii au oferit banii Asociației de Sprijin a Persoanelor cu Nevoi Speciale (ASPNS)  „Luceafărul”, care are ca obiect de activitate integrarea, sprijinirea și ajutorarea persoanelor cu dizabilități – sindrom Down, autism, afecțiuni neuro-locomotorii.

„Fără această sursă de finanțare – care, la momentul actual este cea mai importantă – nu am putea să ne susținem activitățile care vin în sprijinul recuperării și integrării sociale a beneficiarilor noștri. Mulțumim jandarmilor că sunt alături de noi din anul 2008 și așteptăm și alte instituții sau persoane fizice și juridice să se implice în ajutorarea acestei categorii atât de defavorizate din punct de vedere social”, a afirmat Daniela Coman, președinte ASPNS Luceafărul.

Asociația de Sprijin a Persoanelor cu Nevoi Speciale – Luceafărul a fost constituită de către părinți ai unor copii cu handicap din Piatra Neamț, în anul 2003, și derulează activități în domeniul asistenței sociale și educaționale a copiilor și adulților cu dizabilități. În cadrul asociației funcționează un centru de zi.

Prevederea 2% este un mecanism de transparență fiscală prin intermediul căruia persoane fizice pot să direcționeze 2% din impozitul lor pe venit către o organizație neguvernamentală (asociație sau fundație). Cele două procente se rețin oricum de către statul român, indiferent dacă beneficiarul optează să le vireze în contul unei organizații alese sau lasă acest lucru în seama sistemului computerizat, care va face repartizarea sumelor în mod aleatoriu.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0