HomeActualitate

Jandarmii rămîn la Roman

Conducerea Jandarmeriei din județ a reușit să-și protejeze oamenii de o reorganizare care ar fi afectat cetățenii din zona Romanului. Jandarmii de intervenție rămîn la Roman, iar subunitatea primește, în plus, patru oameni.

 

În decembrie 2011, printre jandarmii din Roman era mare îngrijorare. Cei care făceau parte din Plutonul Mobil de Intervenție riscau ca, de la data de 1 ianuarie 2012, să fie regrupați la Piatra Neamț, acolo unde se află Detașamentul de Jandarmi Mobil Neamț. Cel puțin aceasta ar fi fost consecința reorganizării decise de conducerea Jandarmeriei Române. Șefii Inspectoratului de Jandarmi a Județului Neamț au reușit să-și convingă superiorii că gruparea detașată la Roman trebuie să rămînă în municipiul de pe malul Moldovei.

„Jadarmii care desfășoară activități de intervenție pe raza municipiului Roman și a comunelor arondate vor rămîne la subunitatea de Jandarmi de la Roman. Pînă la noi ordine, nu se face nici o schimbare în acest sens. Mai mult, după ce s-a retras paza de la Trezoreria orașului Roznov, subunitatea de jadarmi de la Roman va avea mai mult cu patru jandarmi”, a afirmat căpitan Cătălin Rezmeriță, purtător de cuvînt al Inspectoratului de Jandarmi Neamț.

Cele patru posturi vor fi scoase la concurs, întrucît acum există jandarmi care locuiesc în Roman sau în comunele limitrofe, dar fac zilnic naveta la Piatra Neamț. Astfel, patru angajați ai Inspectoratului de Jandarmi Neamț vor avea posibilitatea de a lucra mai aproape de casă.

Misiunile Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț pentru municipiul Roman și zona limitrofă sînt împărțite în activități de pază și protecție instituțională și de menținere și restabilire a ordinii publice. Menținerea și restabilirea ordinii publice în Roman și zona limitrofă sînt executate de către o grupare mobilă, detașată din cadrul Detașamentului de Jandarmi Mobil Neamț.

Subunitatea Roman are misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia diverselor evenimente, de intervenție și restabilire a ordinii publice cînd aceasta a fost grav tulburată, de intervenție pentru combaterea manifestărilor cu violență între diferite grupuri turbulente sau pentru capturarea și neutralizarea infractorilor care folosesc arme de foc ori alte mijloace ce pun în pericol siguranța persoanei, bunurilor, de urmărire și prindere a evadaților, dezertorilor și altor persoane care au săvîrșit infracțiuni, se sustrag măsurii arestării preventive, executării pedepselor privative de libertate sau se opun executării hotărîrilor judecătorești și alte misiuni de supraveghere.

Comentarii

WORDPRESS: 0