Prima paginăActualitate

Jandarmii nemţeni au făcut bilanţul activităţii pe 2017

Jandarmii nemţeni au făcut bilanţul activităţii pe 2017

Dimensiune text

 

 

Vineri, 12 ianuarie, a avut loc evaluarea activităţii desfăşurate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ, în anul 2017, activitate desfăşurată în prezenţa prefectului judeţului Neamţ, Vasile Panaite. La această activitate au mai luat parte vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, primarul municipiului Piatra Neamţ, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor cu care Jandarmeria Neamţ a colaborat pe domeniul asigurării siguranţei cetăţenilor şi al combaterii criminalităţii, precum Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Petrodava” Neamţ, Poliţia Locală Piatra Neamţ, Centrul Militar Judeţean Neamţ, Garnizoana Piatra Neamţ şi alţi colaboratori ai unităţii.

,Rezultatele obţinute reflectă creşterea capacităţii de acţiune a instituţiei, atât în activitatea de îndeplinire a misiunilor încredinţate, cât şi în activitatea de gestionare a resurselor umane şi materiale. În continuare, Jandarmeria Neamţ va acorda o atenţie sporită managementului calităţii în toate domeniile de activitate, fiind necesară o abordare pragmatică a activităţilor în sensul aplicării cu responsabilitate a legislaţiei în vigoare, precum şi adaptării pregătirii personalului în conformitate cu evoluţia situaţiei operative şi modificările legislative”, a declarat maior Radu-Vasile Olariu, inspectorul şef al IJJ Neamţ.

În continuare, comandantul unităţii a prezentat materialul de evaluare a activităţii desfăşurate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ, în anul 2017 şi a precizat că, în anul precedent s-a urmărit cu prioritate eficientizarea sistemului integrat de acţiune cu celelalte structuri ale MAI cu responsabilităţi în domeniul ordinii şi siguranţei publice.

Referitor la rezultatele obţinute pe linia executării misiunilor, în cursul anului 2017, IJJ Neamţ a executat mai multe misiuni de asigurare a ordinii publice faţă de anul 2016, iar pentru îndeplinirea unor misiuni de menţinere a ordinii publice în zona de competenţă efectivele de jandarmi au acţionat în zonele de interes operativ comunicate de poliţie, atât prin organizarea unor patrule de jandarmi, cât şi prin patrule mixte, ocazie cu care au fost executate 1.608 misiuni.

Acţiunile de intervenţie au avut ca scop rezolvarea cu operativitate a urgenţelor cetăţenilor, urmărindu-se reducerea timpului de reacţie, modul de preluare a evenimentului până la prezentarea echipajelor de intervenţie la locul producerii acestuia, modul de realizare a cooperării între instituţiile specializate în intervenţie, condiţiile şi împrejurările în care se desfăşoară intervenţia, precum şi resursele avute la dispoziţie în momentul sesizării.

În acest sens, jandarmii nemţeni au executat 751 de acţiuni de intervenţie, ca urmare a sesizărilor cetăţenilor. Acestea au avut ca scop rezolvarea cu operativitate a urgenţelor cetăţenilor, urmărindu-se reducerea timpului de reacţie, modul de preluare a evenimentului până la prezentarea echipajelor de intervenţie la locul producerii acestuia, modul de realizare a cooperării între instituţiile specializate în intervenţie, condiţiile şi împrejurările în care se desfăşoară intervenţia, precum şi resursele avute la dispoziţie în momentul sesizării.

Pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de natura penală şi contravenţională, activităţile întreprinse au avut la baza legalitatea, echidistanţa în relaţiile parteneriale, principiul transparenţei și apropierii de comunitate. În ceea ce priveşte activitatea de constatare a faptelor antisociale, aceasta s-a desfăşurat în conformitate cu prevederile legale care stabilesc şi sancţionează fapte contrare ordinii de drept.

În perioada de referinţă au fost constatate 139 infracţiuni din care 110 independent şi 29 în comun cu poliţia, înregistrându-se o creştere faţă de situaţia din anul 2016. Pe linia constatării contravenţiilor, jandarmii nemţeni au aplicat 1.223 amenzi contravenţionale, în cuantum de 394.300 de lei.

Au fost executate 1.177 mandate de aducere, faţă de doar 1.119 în anul precedent, pentru fiecare mandat fiind întreprinse măsuri de verificare. Misiunile au fost executate în 21 de localităţi, cu folosirea a 974 de jandarmi.

„Majoritatea greutăţilor şi disfuncţionalităţilor pe care le-am întâmpinat ţin de dotarea logistică insuficientă, dar, mai ales, de deficitul de indicatori din statul de organizare şi numărul tot mai scăzut al personalului, în raport cu complexitatea situaţiei operative. Lipsurile menţionate au fost diminuate prin eforturile suplimentare susţinute, prin înţelegerea de către majoritatea personalului a greutăţilor cu care se confruntă nu numai instituţia noastră, ci, chiar, întreaga societate românească. În perioada imediat următoare se va acorda o atenţie sporită managementului calităţii în toate domeniile de activitate, precum şi adaptării pregătirii personalului la evoluţia situaţiei operative”, precizează un comunicat al Jandarmeriei Neamț.

La finalul activităţii de bilanţ, comandantul unităţii, împreună cu prefectul județului, au înmânat plachete de merit pentru trei jandarmi nemţeni care, la finalul anului trecut, au trecut în rezervă: colonel Cristinel Bucălău, locotenent colonel Daniel Todirică şi plutonier adjutant Gabriel Pădurean, cadre care au pus punct carierei militare active.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0