Jandarmii nemțeni au donat sânge în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”

HomeSanatate

Jandarmii nemțeni au donat sânge în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”

Sângele oricărui donator poate însemna o şansă la viaţă pentru o persoană care are nevoie urgentă de o transfuzie. Mergând pe acest crez, jandarmii nemțeni s-au alăturat și ei, în această perioadă, campaniei organizată la nivel național de Jandarmeria Română, „Donează sânge, salvează o viață!”.

„Gestul donării de sânge completează spiritul civic al fiecăruia dintre noi, dovedind empatia, dăruirea și respectul față de semenii noștri. O picătură de sânge poate face diferența dintre viață și moarte. Această acțiune, care a devenit o tradiție la nivelul Jandarmeriei Neamț, s-a desfăşurat în decursul a mai multor zile, având ca scop conştientizarea cetăţenilor cu privire la importanţa şi beneficiile donării de sânge, dar și completarea stocului sanguin local, în contextul nevoii reale de sânge pentru transfuzii din spitalele din România”, au precizat reprezentanții Jandarmeriei Neamț.

Doar 4 din 10 români din mediul urban au declarat că au donat sânge vreodată și doar 17% în ultimul an, iar pentru 56% dintre români, temerile stopează actul donării de sânge, arată unui studiu prezentat în acest an de Societatea Română de Marketing și Cercetarea Opiniei Publice.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0