Prima paginăActualitate

[VIDEO] Jandarmeria Neamț: Amenzi și avertismente după protestele de marți seară

[VIDEO] Jandarmeria Neamț: Amenzi și avertismente după protestele de marți seară

Dimensiune text

Proteste neautorizate au avut loc marți, 30 martie, în municipiile Roman și Piatra Neamț și orașul Tîrgu Neamț, care au determinat prezența forțelor de ordine în zonele în care au ajuns manifestanții.

Conform Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț, jandarmii și polițiștii nemțeni au asigurat ordinea publică la manifestațiile de protest care au avut loc ieri, 30 martie, în Piatra Neamț, Roman și Tîrgu Neamț, pentru prevenirea oricăror incidente care puteau afecta siguranța participanților, proprietatea publică și privată.

„Manifestațiile de protest nu a fost declarate și supuse avizării conform prevederilor legale, aceasta fiind organizate prin intermediul rețelelor de socializare. În municipiul Roman, participanții la protest s-au adunat în Piața «Roman Vodă», începând cu ora 20.00, unde au rămas până în jurul orei 21.30, după care au pornit într-un marș pe străzile municipiului. Manifestația de protest s-a încheiat la ora 22.00, fără a se înregistra incidente. Acțiuni de protest s-au desfășurat și în municipiul Piatra Neamț și orașul Tîrgu Neamț, fără a se înregistra incidente care să afecteze siguranța cetățenilor”, precizează reprezentanții Jandarmeriei Neamț.

Până la acest moment, au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.600 de lei. „În principal, acestea au fost aplicate pentru participarea la adunări publice nedeclarate sau interzise și urmate de refuzul părăsirii locurilor de desfășurare a acestora la avertizările și somațiile organelor de ordine, consumul de băuturi alcoolice în locurile publice, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară”, arată reprezentanții Jandarmeriei Neamț.

În funcție de natura faptelor ce vor fi constatate în urma analizării imaginilor operative, urmează a fi luate și alte măsuri legale împotriva persoanelor participante la protest.

„Jandarmii nemțeni vor asigura în continuare condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și recomandă participanților la aceste adunări publice să respecte prevederile legale în vigoare, să manifeste  înțelegere față de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicațiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură și să se delimiteze de persoanele care au un comportament antisocial”, a mai transmis Inspectoratul Județean de Jandarmi Neamț.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0