Prima paginăActualitateNeamt

Jandarm nemțean, decorat de Polonia după misiunea în Afganistan

Dimensiune text

Plutonierul adjutant Petru Solomon şi maiorul Viorel Cristea, doi jandarmi români care au participat la misiunea Resolute Support a NATO din Afganistan în 2015, au fost decoraţi, marţi, 9 februarie, la Ambasada Poloniei, cu Ordinul Steaua Afganistanului.

polonia 03În cadrul ceremoniei, Marcin Wilczek, ambasadorul Poloniei la Bucureşti, a arătat că Steaua Afganistanului este o decoraţie poloneză care a fost gândită pentru persoanele care s-au distins în misiunile din Afganistan, în special pentru militarii armatei poloneze şi cei din serviciile speciale poloneze. „Faptul că lucrăm împreună în Afganistan este o altă dovadă a relaţiilor noastre apropiate, a prieteniei noastre durabile şi a viziunii noastre comune asupra viitorului”, a declarat diplomatul.

La ceremonie a fost prezent şi colonelul Robert Vîţă, adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, care i-a felicitat pe cei doi jandarmi pentru „efort şi profesionalism”.

polonia 04Plutonierul adjutant Petru Solomon şi maiorul Viorel Cristea au fost decoraţi cu Ordinul Steaua Afganistanului la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei, pentru merit în colaborarea cu soldaţii armatei poloneze din cadrul contingentului militar polonez în Afganistan.

Plutonierul adjutant Petru Solomon este cel de-al patrulea jandarm nemţean care a participat la misiuni internaţionale. Plutonierul adjutant Petru Solomon a fost selectat şi a participat, în perioada 21 ianuarie – 28 decembrie 2015, la o misiune internaţională în Kabul – Afganistan. Militarul a făcut parte dintre cei 32 de jandarmi români care au organizat şi executat misiuni în zona de responsabilitate şi au contribuit la pregătirea cadrelor de poliţie afgană alături de militari americani, polonezi, finlandezi. Pentru modul exemplar de executare a serviciului şi pentru rezultatele obţinute, partenerii americani i-au acordat calificativul „excepţional” şi medalia „Army Commendation For Merit”. De asemenea, militarul a fost avansat înainte de termen la gradul următor, cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0