Prima paginăActualitateNeamt

Jandarm medaliat de ministrul Tobă

Dimensiune text

Jandarmeria Neamţ se mândreşte cu plutonierul adjutant Petru Solomon, cel de-al patrulea jandarm nemţean care a participat la misiuni internaţionale. Plutonierul adjutant Petru Solomon a fost selectat şi a participat, în perioada 21 ianuarie – 28 decembrie 2015, la o misiune internaţională în Kabul – Afganistan.

Petru SolomonMilitarul a făcut parte dintre cei 32 de jandarmi români care au organizat şi executat misiuni în zona de responsabilitate şi au contribuit la pregătirea cadrelor de poliţie afgană alături de militari americani, polonezi, finlandezi etc.

Timp de 11 luni, subofiţerul a fost departe de casă, de familie, încercând să-şi execute misiunea încredinţată în cele mai bune condiţii. Pentru modul exemplar de executare a serviciului şi pentru rezultatele obţinute, partenerii americani i-au acordat calificativul „excepţional” şi medalia „Army Commendation For Merit”. De asemenea, militarul a fost avansat înainte de termen la gradul următor, cu ocazia zilei de 1 decembrie. Întrebat dacă intenţionează să mai meargă peste hotare la misiuni internaţionale, jandarmul nemţean a declarat că nu va da cu piciorul la o astfel de ocazie.

Jandarmii români, membri ai celui de-al optulea contingent întors recent din misiunea Resolute Support a NATO din Afganistan, s-au întâlnit, pe 15 ianuarie, cu ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, care, în cadrul unei festivităţi, i-a felicitat şi le-a acordat distincţia de onoare a Ministerului Afacerilor Interne cu însemn de război.

Începând cu anul 2007, Ministerul Afacerilor Interne a participat cu aproximativ 400 de jandarmi şi poliţişti la misiuni de pregătire, consiliere şi mentorat în Afganistan.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0