Prima paginăEconomie

Jale la bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

Dimensiune text

Doar șase locuri de muncă se adresează tinerilor cu studii superioare. Din 85 de agenți economici invitați să participe la bursă, doar 33 și-au confirmat participarea.

 

Vineri, 28 septembrie, de la ora 9, la Cercul Militar Roman va avea loc ediția din acest an a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți, organizată de Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă (ALOFM). Absolvenții care speră să își găsească de muncă prin intermediul acestui tîrg de joburi nu au mari șanse, mai ales dacă au studii superioare.
Firmele din Roman fie nu caută personal specializat sau tineri care au terminat o facultate, fie preferă să facă angajări fără a le anunța, în mod oficial, prin intermediul ALOFM.

Din cei 85 de agenți economici romașcani invitați să participe la bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, doar 33 au răspuns pozitiv acestei solicitări, oferind în total 175 de joburi.
Doar șase din locurile de muncă oferite se adresează persoanelor cu studii superioare, firmele căutînd un inginer în industria lemnului, un inginer tehnolog, un kinetoterapeut, un inginer mecanic și un inginer care să ocupe un post de șef sector producție.
Celelalte locuri de muncă oferite absolvenților promoției 2012 de firmele romașcane sînt în domeniul alimentației publice – barmani, ospătari, vînzători, patiseri, cofetari și brutari, în domeniul confecțiilor, al industriei – strungari, frezori, sudori, rectificatori, lăcătuși mecanici, spălători de autovehicule sau muncitori necalificați, precum și în domeniul serviciilor – coafeze, frizeri, manichiuriști, cosmeticieni și hair-stylilști.

Citește și:   275 de locuri de muncă pentru romașcani. Ce agenți economici fac angajări în zona Roman

Reprezentanții ALOFM au invitat la această ediție a bursei peste 250 de absolvenți, dar și șomeri din alte categorii.

[sam_ad id=”89″ codes=”true”]

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0