HomeSanatate

„Iubesc România pentru că aici sunt oameni buni şi calzi”

Medicul ortoped Abdalla Abu Alika, de origine iordaniană, este de 27 de ani în România. El a vindecat sute de români n de 14 ani, el profesează la Spitalul Roman.

 

 

S-a născut într-o ţară cu o mentalitate complet diferită, dar de 27 de ani trăieşte în România. După atâţia ani în care a trăit, a simţit şi a vorbit româneşte, acum se simte român ca oricare altul. Aceasta este povestea medicului ortoped Abdalla Abu Alika, iordanian la origine, de la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman. Anul trecut, el a fost şeful unei echipe de medici care a efectuat, în premieră istorică pentru spital, prima protezare de şold.

 

Născut pentru a vindeca pacienţi români

 

Medicul Abdalla Abu Alika s-a născut în Iordania, dar povestea sa în România a început în 1985. Avea un văr care făcuse medicina în România, aşa că a venit în ţară, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. După doi ani şi-a cunoscut soţia, româncă, şi, de atunci, România a devenit viaţa lui. A devenit cetăţean român în 1997, iar din 1998 activează la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman. „Mi-am cunoscut soţia pe 1 mai 1987, chiar pe muntele Ceahlău. Eram într-o excursie cu mai mulţi colegi. Ulterior, am devenit colegi de facultate şi, de atunci, am rămas împreună. Eu sunt musulman, iar soţia mea este romano-catolică, la fel ca şi cei doi copii ai noştri. Am trecut de barierele religiei şi i-am lăsat pe copii să-şi aleagă confesiunea. Iordania este complet diferită, atât ca mentalitate, dar şi în ceea ce priveşte cultura. Cu toate acestea, m-am adaptat condiţiilor din România. Când am devenit cetăţean român nu era obligaţia de a cunoaşte geografia sau imnul. Cetăţenia se acorda pe bază de dosar, iar eu am fost printre primii care am devenit cetăţean, pentru că nu săvârşisem nici o infracţiune”, povesteşte medicul ortoped Abdalla Abu Alika.

În ceea ce priveşte ţara noastră, el spune că are un potenţial turistic enorm, dar care nu este valorificat. „Acesta a fost destinul meu: să rămân în România. Îmi place pentru că aici sunt oameni buni, calzi. În plus, e o ţară care are de toate: are Marea Neagră, are Delta Dunării, are munţi, are peşteri care ar putea concura pentru cele şapte minuni ale lumii. Unde mai găseşti atâtea frumuseţi la un loc? Mai mult, oamenii de cultură români sunt extrem de apreciaţi în străinătate şi ei reprezintă România cel mai bine. Nu există spital în Germania şi Franţa unde să nu găseşti un medic român. Țara s-ar putea ridica foarte mult prin turism, dar acesta nu este valorificat. Vreau să le urez românilor un sincer «La mulţi ani» şi multă sănătate”, a mai spus medicul ortoped Abdalla Abu Alika.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • romascan 10 ani ago

    Multa sanatate si mii de multumiri .

  • mama omida 10 ani ago

    bun doctor,mare om …da’ daca ai nevoie de un ortoped cauta un medic..