Prima paginăNeamt

Italienii ne învață să promovăm meșteșugurile

Dimensiune text

Asociația PartNET – Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă propune Consiliului Județean Neamț încheierea unui acord de parteneriat în vederea realizării proiectului „Meșterul turistic – integrarea abilităților meșteșugărești în turismul local – alternativă viabilă de revitalizare a spațiului rural”. Proiectul urmează să fie depus pentru obținerea finanțării în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

 

 

Proiectul urmărește să sprijine creșterea gradului de ocupare al persoanelor fără un loc de muncă din mediu rural, cu abilități în domeniul meșteșugăresc, prin integrarea lor în activitatea turistică locală. Activitățile proiectului constau în dezvoltarea competențelor persoanelor din mediul rural, în scopul certificării cunoștințelor, abilităților și aptitudinilor pentru activități în domeniul meșteșugăresc, promovarea meșteșugurilor tradiționale prin acțiuni de marketing și integrare în diferite structuri, furnizarea serviciilor de informare, consiliere profesională și formare profesională și vizite de studii în Italia pentru a identifica experiențe în crearea micilor afaceri meșteșugărești în mediu rural.

mestesugari 25062Implicarea Consiliului Județean Neamț în proiect va consta în asigurarea conceptului și implementarea unui program pilot de susținere a promovării integrării meșteșugurilor în turismul local la nivelul județului, cu furnizarea unor categorii de experți, elaborarea unei strategii la nivel județean de susținere a integrării activităților meșteșugărești în activitățile turistice locale, dezvoltarea și aprobarea unui program pilot de susținere de către administrația locală a dezvoltării micilor afaceri care valorifică abilitățile meșteșugărești în contextul turistic local, implementarea acțiunilor de promovare la nivel local de susținere a programului pilot.

Pe o perioadă de trei ani de la finalizarea proiectului, partenerul va trebui să asigure continuarea implementării programului pilot dezvoltat și să asigure funcționarea continuă, în condiții normale, a centrului de promovare și asistență pentru alți meșteșugari interesați să inițieze sau care operează mici afaceri.

Valoarea totală a proiectului este de 12.921.384 lei, TVA inclus, iar bugetul alocat Consiliului Județean Neamț va fi de 411.016,16 lei, cu TVA inclus, cu o cofinanțare de 2% din această valoare, reprezentând 8.425,83 lei. Această sumă se va reține la fiecare cerere de rambursare pe o perioadă de 18 luni.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • alina horobet 8 ani

    ne invata italienii?? :))
    de ce nu dau acesti bani pentru canalizare,gaze,apa in toate satele nemtene…sa se duca consiliul intai sa vada cum arata un SAT in Italia….RUSINE!