Istoricul romașcan Liviu Brătescu a depus jurământul în Senatul României

HomePolitica

Istoricul romașcan Liviu Brătescu a depus jurământul în Senatul României

Marți, 14 iunie, istoricul romașcan Liviu Brătescu a depus jurământul în calitate de senator în Parlamentul României. Liviu Brătescu, prim vicepreședinte al PNL Iași, a candidat la alegerile parlamentare din anul 2020 la Senat, pe listele liberalilor ieșeni. Acesta va ocupa locul în Senatul României lăsat liber de fostul senator de Iași Laura Scântei, după numirea acesteia, săptămâna trecută, în funcția de judecător al Curții Constituționale.

„Astăzi începe o nouă provocare politică pentru mine, una pe care o voi onora cu onestitate și loialitate față de toți ieșenii și față de toți românii. Este o misiune pentru care m-am pregătit în toți acești ani de politică activă în cadrul Partidului Național Liberal și pentru care am candidat la alegerile parlamentare din 2020”, a transmis Liviu Brătescu după depunerea jurământului în calitate de senator.

Liviu Brătescu a absolvit Liceul Teoretic „Roman-Vodă”, din Roman, secția Istorie – științe sociale (1989-1993), iar apoi Facultatea de Istorie din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași (1993-1997). În vârstă de 48 de ani, Liviu Brătescu este cercetător ştiinţific în cadrul Institutului de Istorie „A.D. Xenopol” Iaşi, doctor în Istorie al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. Este autor a numeroase lucrări, studii şi articole de specialitate cu privire la istoria politică şi socială în epoca modernă. A făcut parte din organizațiile PNL Neamț și PNL Iași, iar până în luna februarie a acestui an a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0