HomeEducatie

ISJ coboară milităria din pod

Aplicarea măsurilor prevăzute în regulamentele școlare încă de la primele semne că lucrurile scapă de sub control, discuțiile cu elevii și cu părinții, lecții atractive și o ofertă educațională variată, participarea elevilor la alegerea activităților din școală, dar și dotarea unităților cu mijloace moderne de securitate, cum ar fi camere de supraveghere video, sînt cîteva dintre măsurile cuprinse în planul cu care Inspectoratul Școlar Județean Neamț și-a propus să lupte, în acest an școlar, cu violența și cu absenteismul în rîndul elevilor.

 

 

Combaterea absenteismului și reducerea cazurilor de violență școlară se numără printre prioritățile noastre. Măsurile pe care le-am prevăzut sînt centrate, în primul rînd, pe monitorizarea foarte atentă a tuturor cazurilor și pe menținerea unei legături strînse între profesorul diriginte și consilierul educativ și familie. În anii trecuți, în județul Neamț nu ne-am confruntat cu situații deosebite, nici în ceea ce privește absenteismul, nici în cazul violenței școlare„, a spus inspectorul școlar pentru activități educative Eugen Dinu Vasiliu.

În cel de-al doilea semestru al anului școlar 2011 – 2012, în județul Neamț au fost înregistrate în jur de 1.000 de cazuri de violență școlară, iar 620 de elevi au abandonat cursurile. În ceea ce privește absenteismul, cea mai bună performanță a elevilor nemțeni a însemnat mai mult de 100.000 de absențe într-o lună, multe dintre acestea fiind puse pe seama navetiștilor, obligați să lipsească de la ore din cauza orarului autobuzelor cu care fac naveta.

Comentarii

WORDPRESS: 0