Prima paginăReligie

IPS Ioachim a sfințit sediul destinat tratării alcoolicilor anonimi la Roman

IPS Ioachim a sfințit sediul destinat tratării alcoolicilor anonimi la Roman

Dimensiune text

 

Sâmbătă, 22 februarie, cu prilejul celebrării primului an de la înființarea grupului de alcoolici anonimi (AA) „Renașterea” din Roman, au fost invitați membri ai grupurilor AA din zona Moldovei care și-au propus să lupte împotriva dependenței de alcool și să transmită mai departe acest mesaj. Întâlnirea și cunoașterea con-fraților din grupul AA romașcan a coincis cu sfințirea unui spațiu destinat acestui tip de activități de către IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului aflat în incinta Liceului Teologic „Episcop Melchisedec”, informează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Lucrările pentru amenajarea acestui centru au fost coordonate de preot protosinghel Gabriel Roșu, profesor de spiritualitate în cadrul seminarului romașcan și cu sprijinul mai multor binefăcători, preoți și credincioși. Părintele a mulțumit IPS Ioachim pentru binecuvântarea și sprijinul acordat implementării acestui proiect, prin care se realizează deja terapie specifică pentru șapte persoane, dar se vor realiza și activități cu caracter educativ și social în cadrul unei asociații a cărei nume este „Pantanassa”.

„După binecuvântarea finală, IPS Ioachim a oferit distincții de vrednicie susținătorilor acestui proiect, apoi a reliefat în expunerea sa importanta voinței și a stăruinței în lupta cu acest tip de patimi, încurajând totodată persoanele care au decis să lupte pentru despătimire și fericire. Lucrările ședinței de grup AA au continuat pe parcursul întregii zile, temele de discuție gravitând în jurul a două mari virtuți creştine, smerenia și recunoștința”, a precizat preotul Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0