Prima paginăPolitica

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, urmărit penal de DNA într-un nou dosar

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, urmărit penal de DNA într-un nou dosar

Dimensiune text

 

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Bacău au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul Ionel Arsene, la data faptelor deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a PSD (cercetat în stare de arest preventiv într-un alt dosar), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, a informat miercuri, 14 februarie, un comunicat al DNA.

Conform DNA, în ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt. La data de 31 iulie 2015, suspectul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (martor în cauză) un procentaj de 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administrația Națională Apele Române (ANAR.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administrațiile bazinale.

„În schimbul acestui comision, în perioada iulie – septembrie 2015, suspectul Arsene Ionel și-a exercitat influența asupra unui coleg de partid, la vremea respectivă secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru a-l determina să facă demersuri în vederea alocării de către A.N.A.R. a sumei anterior menționată, demersuri rămase însă fără rezultat. Suspectului Arsene Ionel i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, precizează comunicatul DNA.

Ionel Arsene se află în arest preventiv din 29 ianuarie, fiind acuzat într-un alt dosar de trafic de influenţă. În acel dosar, Ionel Arsene este acuzat de către procurorii DNA că, în 2013, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PSD, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro „pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală”. Ionel Arsene fusese reţinut pentru 24 de ore în 18 ianuarie, ulterior Tribunalul Neamț dispunând plasarea sa sub control judiciar, însă DNA a contestat măsura, iar Curtea de Apel Bacău a dispus pe 29 ianuarie arestarea sa preventivă.

La 1 februarie, Prefectura Neamţ a emis ordinul de suspendare din funcţie a președintelui Consiliului Judeţean Neamţ Ionel Arsene, arestat preventiv pentru trafic de influență. Suspendarea operează de la data de 29 ianuarie 2018 și până la încetarea stării de arest preventiv. De asemenea, ordinul menționează că a fost suspendat de drept și mandatul de consilier județean al lui Ionel Arsene.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0