Prima paginăPolitica

Ionel Arsene, plasat sub control judiciar de Tribunalul Bacău. „Nu voi renunța la exercitarea mandatului”

Ionel Arsene, plasat sub control judiciar de Tribunalul Bacău. „Nu voi renunța la exercitarea mandatului”

Dimensiune text

 

 

Vineri, 19 ianuarie, Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a fost plasat sub control judiciar printr-o decizie a magistraţilor Tribunalului Bacău. Judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă înaintată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciului Teritorial Bacău, dispunând instituirea controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul lui Arsene, conform Agerpres. Procurorii DNA propuseseră arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Arsene.

Mesaj transmis după ce a fost eliberat

Vineri după-amiază, președintele CJ a postat un mesaj pe pagina personală de pe rețeaua de socializare:

„Alex, Gabi, părinții mei dragi, prietenii mei iertați-mă că ați fost nevoiți să treceți prin asta! Vă mulțumesc că ați crezut în mine chiar dacă situația, sunt convins, v-a fost prezentată deformat. Au fost multe speculații, multe interpretări care s-au făcut cu privire la dosarul de care sunt vizat. Nu voi sta acum să le demontez, ci voi lăsa justiția să arate adevărul. Am încredere în conduita magistraților, am încredere în capacitatea lor de a judeca cu celeritate acest caz. Nu voi face comentarii cu privire la dosar. Voi demonstra în instanță datele cu privire la nevinovăţia mea. Vă asigur ca sunt demn de toată afecțiunea și încrederea pe care mi-ați arătat-o în aceste zile!

Sunt absolut conștient de cât de grea este această situație și nu voi încerca nicio secundă să disimulez sau să minimalizez momentul dar vă asigur pe toți că vom merge mai departe, mai fermi și mai hotărați! Nu voi lasa ca cele întâmplate să-mi afecteze activitatea și voi munci în continuare cu același drag pentru Neamț și pentru România!

Celor care sperau că prin această acțiune a procuraturii nu îmi voi continua activitatea de președinte al Consiliului Județean Neamț le transmit că nu voi renunța la exercitarea mandatului pe care nemțenii mi l-au încredințat. Avem treabă în perioada următoare, avem proiecte de implementat.

Sunt sigur că voi toți îmi veți fi în continuare alături pentru a ne duce la bun sfârșit toate proiectele promise, deoarece încrederea oamenilor este cea mai de preț resursă pe care o putem avea! Dumnezeu să ne ajute!”

Acuzat de trafic de influență

Joi, procurorii DNA Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, a lui Ionel Arsene, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență. „În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt. În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală. Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari. Inculpatului Arsene Ionel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, precizează un comunicat de presă al DNA.

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • Igor Mendeleev 4 ani

  hai frate, lasa tampeniile astea lacrimogene!
  in psd, „fighting for innocence is like f*cking for virginity”