Prima paginăPolitica

Ionel Arsene ajunge iar în fața judecătorilor

Ionel Arsene ajunge iar în fața judecătorilor

Dimensiune text

 

 

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, riscă să ajungă iar după gratii, ca urmare a solicitării de înlocuire a controlului judiciar cu măsura de arestare preventivă.

Conform portalului instanțelor de judecată, luni, 19 martie, s-a înregistrat un nou dosar care îl are ca inculpat pe Ionel Arsene și prin care se cere înlocuirea controlului judiciar (art. 215 alin.7 NCPP). Conform acestui articol din Codul de Procedură Penală, se precizează: „În cazul în care, pe durata măsurii controlului judiciar, inculpatul încalcă, cu rea-credinţă, obligaţiile care îi revin sau există suspiciunea rezonabilă că a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, la cererea procurorului ori din oficiu, poate dispune înlocuirea acestei măsuri cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive, în condiţiile prevăzute de lege”.

În ultima zi a lunii februarie, magistrații Curții de Apel Bacău au decis înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar, în dosarul în care Ionel Arsene este judecat pentru săvârșirea a două fapte de trafic de influență. De la eliberare, timp de 60 de zile, Curtea de Apel Bacău i-a impus respectarea mai multor obligații, cum ar fi cele legate de a nu se apropia de martori din dosar sau de a nu desfășura activități politice în exercitarea cărora a săvârşit fapta. „În baza art. 215 alin. 3 Cod de procedură penală atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestului preventiv”, se arăta în încheierea de ședință a procesului de la Bacău.

Tribunalul Neamț se va pronunța asupra cererii de înlocuire a controlului judiciar pe data de 26 martie.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0