Prima paginăSport

Ioana Boronea, legitimată ca antrenor la Politehnica București

Dimensiune text

Ioana Boronea (foto) a fost numită ca antrenor de tenis de cîmp în cadrul clubului Politehnica București, marcînd, astfel, o bornă importantă în cariera sa, după ce s-a remarcat ca sportivă la Clubul Atletic Roman și, mai apoi, ca instructor sportiv, antrenor, arbitru și organizator de competiții la Tenis Club Municipal Roman.

 

 

Oferta a venit la sfîrșitul lunii ianuarie din partea lui Paul Bozdog, antrenor coordonator la Politehnica București, fiind acceptată fără reținere de tînăra tehniciană în vîrstă de 22 de ani.

Ca repere în activitatea sa de antrenor, Ioana are ca realizări formarea unor jucători precum Bogdan Pintilie sau Mihai Călin, lista fiind, bineînțeles, mai lungă. Pintilie, spre exemplu, este acum în Statele Unite ale Americii, unde se pregătește la University of Michigan și joacă la clubul Travis Pointe din Ann Arbor.

Ioana Boronea a absolvit, anul trecut, Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” și a trecut examenul de licență cu nota maximă. Transferată în București de trei săptămîni, Ioana are deja stabilită o listă de priorități în acest an, între care urmarea a două cursuri de specializare, unul la Școala Națională de Antrenori din București, iar celălalt în Franța, la Paris.

Încă nu am intrat în pîine. Așteptăm să se mai încălzească vremea și să putem lucra afară. Pentru mine este un pas foarte important, care precede un altfel de viitor, îți oferă mai multe șanse ca antrenor în București, unde copiii beneficiază de un suport financiar superior celui de la Roman. Partea financiară este deosebit de importantă în tenis, pentru că această disciplină este deosebit de costisitoare. Astfel, am toate șansele de a crește sportivi care să ajungă la un nivel înalt„, afirmă cu neascunsă bucurie Ioana Boronea.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0