Prima paginăCultural

Invitație la lectură: „cuiburi de cărți” în mai multe zone din Roman

Invitație la lectură: „cuiburi de cărți” în mai multe zone din Roman

Dimensiune text

 

Consilierii locali romașcani au aprobat în ședința ordinară din această lună, desfășurată joi, 30 iulie, un proiect de hotărâre privind aprobarea alocării sumei de 9.500 lei din bugetul local, pentru realizarea proiectului comunitar „Cuibul de cărți”. Fondurile vor fi destinate achiziționării a zece căsuțe construite special și care vor fi amplasate în diferite locuri publice din municipiul Roman, după o solicitare adresată municipalității de administratorul anticariatului SC Exlibris SRL, Bogdan Constantin Buzdugan.

„Ideea implementării acestui proiect s-a născut din dorința de a oferi tuturor romașcanilor acces liber și absolut gratuit la informație – având în vedere faptul că unele categorii defavorizate nu pot să achiziționeze cărți –, prin amenajarea unui număr de zece căsuțe construite special în acest sens și care vor fi amplasate în diferite locuri publice din municipiul Roman, stabilite de comun acord de inițiatorul proiectului și administrația locală. Romașcanii pasionați de lectură vor avea acces liber la cărțile amplasate în căsuțe, cărțile fiind schimbate, igienizate și dezinfectate periodic. Astfel, cetățenii vor avea posibilitatea de a

lectura în fiecare săptămână titluri noi de carte, cărțile fiind înlocuite periodic de către SC Exlibris SRL, care are ca obiect de activitate servicii de anticariat”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre aprobat joi de consilierii locali.

Cele zece căsuțe vor fi din structură metalică, placate OSB la interior, confecționate din tablă grunduită, uși din plexiglas cu sistem de închidere, amplasate pe stâlp metalic cu talpă de prindere și pictate artizanal individual, sugerând un cuib de pasăre. Noutatea acestui proiect constă în calitatea căsuțelor pentru cărți, atât din punct de vedere estetic (picturi cu vopseluri speciale realizate de un artist profesionist), cât și a rezistenței materialelor folosite, se mai precizează în documentul citat.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0