Prima paginăActualitateRural

Investitorii înființează locuri de muncă pentru săteni

Dimensiune text

În comuna Bozieni, crearea acestor locuri de muncă a făcut ca numărul beneficiarilor de ajutor minim garantat să scadă.

Distanţa mare faţă de oraş a determinat autorităţile locale de la Bozieni să caute soluţii pentru atragerea unor investitori care să creeze locuri de muncă pentru localnici.

Firma Caremil din Roman, de exemplu, are o hală de producţie în satul Bozieni. „18 localnici lucrează deja la acest atelier de croitorie şi urmează ca alţi 22 să înceapă cursuri de calificare pentru meseriile de confecţioner, călcător şi CTC-ist în confecţii îmbrăcăminte. Deschiderea acestui atelier în comună este o iniţiativă foarte bună. Am căutat, în cei 25 de ani de când sunt primar, să atrag investitori în comună, dar vin greu. Toţi au fugit, pentru că suntem la capătul judeţului şi nu avem utilităţi în comună”, a precizat Doinel Grumezescu, primarul comunei Bozieni.

Cu toate acestea, locuri de muncă vor fi create, spune primarul Grumezescu, şi de un alt investitor din Roman. „Romaşcanul a cumpărat 15,60 de hectare de teren din satul Crăieşti, de la moştenitorul boierului Tăutu, pentru care a plătit 280.000 de lei. Omul de afaceri George Mititelu vrea să înfiinţeze în comună o fermă de animale şi să construiască un abator în extravilanul localităţii Crăieşti, unitate de producţie care va crea alte locuri de muncă pentru localnici”, a spus primarul comunei Bozieni.

Joburi sezoniere au fost create şi de societăţile agricole de pe raza comunei. „Crearea acestor locuri de muncă a făcut ca numărul beneficiarilor de ajutor minim garantat să scadă”, a spus edilul comunei.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0