Prima paginăActualitateRoman

Investiţiile din Roman nasc dispute și pasiuni politice

Dimensiune text

Deputatul Dorin Ursărescu, președinte al PNL Neamț, susține că finanțarea lucrărilor din zona centrală a orașului a fost deblocată de un ministru liberal, chiar dacă Elena Udrea lăsase nereguli la Ministerul Dezvoltării. Primarul Leoreanu susține că meritul este doar al celor din Primăria Roman, iar fondurile de la București vin ca urmare a unor contracte, nu pe ochi frumoși.

Dezvoltarea Romanului și finalizarea unor proiecte care au schimbat aspectul orașului sunt disputate de oamenii politici. Fiecare dintre aceștia asigură alegătorii că datorită demersurilor personale lucrurile s-au schimbat în oraș. Un exemplu este legat de finanțarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU).

”PIDU este finanțat de Programul Operațional Regional (POR), a cărui autoritate de management era la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT), iar ministru a fost acolo Eduard Hellvig. POR a fost blocat, suspendat, din cauza neregulilor pe care doamna Elena Udrea le-a lăsat acolo. Chiar dacă primarul era PDL, chiar dacă doamna Udrea era angrenată în proiectul alegerii sale ca deputat la Roman, de la MDRT au fost alocate fonduri pentru terminarea lucrărilor de la PIDU. Practic, Romanul are în momentul de față PIDU rezolvat pe plăți de la MDRT, pentru că plățile de la Comisia Europeană nu mai veneau, programul fiind blocat”, afirma deputatul Dorinel Ursărescu, pe data de 1 septembrie. Iar replica primarului Leoreanu nu a întârziat să apară.

Citește și:   Polițiști voluntari în acțiunea de ecologizare a pădurii Felești

”Am mai văzut eu că spun unii, pe la unele activități, că s-au ocupat să aducă bani. Nu s-a ocupat nimeni să aducă bani, de aceste proiecte m-am ocupat eu și echipa Primăriei municipiului Roman, noi am câștigat aceste proiecte și nimeni din afară n-are niciun alt merit. Faptul că aceste proiecte au mers, a fost tot meritul nostru, pentru că am gândit strategic un împrumut care a funcționat ca o centură de siguranță, altfel proiectele s-ar fi blocat din cauză că rambursările de tranșe se fac cu întârziere. Și banii care se întorc sunt un drept al nostru, nu ne face nimeni nicio favoare, sunt bani europeni”, a declarat Laurențiu Leoreanu. Întrebat care sunt acei ”unii” la care se referă, inițial primarul a ezitat să numească pe cineva, dar apoi a recunoscut că a făcut referire la președintele PNL Neamț.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • radu 8 ani

  Chiar nu sesizeaza nimeni zecile de ‘carpusori’ infloriti in tot orasul? Asupra acestor ‘investitii’ nu comenteaza nimeni, nimic?!
  Cum e posibil ca pe strazile care si asa sunt cum sunt sa apara acele mormane de asfalt ??

  • User 8 ani

   Au fost incluse in PIDU. Idiot e ala care le-a desenat.