Prima paginăRoman

Investițiile din Roman, blocate de noul guvern

Dimensiune text

Ultima rectificare de buget a adus Romanului cea mai mică sumă din ultimii ani – 110.000 de lei. Lucrările din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană nu au fost plătite. Administrația locală se pregătește să ceară banii pe lucrări în instanță.

 

Schimbarea guvernului, controlat acum de USL, aduce greutăți financiare administrației locale romașcane. După ce ultima rectificare de buget a adus municipiului Roman cea mai mică sumă din ultimii ani – doar 110.000 de lei -, acum administrația locală încearcă să obțină de la București sumele pentru plata lucrărilor realizate în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană. Cum autoritățile din Capitală nu se grăbesc deloc să achite banii pentru aceste lucrări – avînd deja cinci tranșe restante la plată -, primarul Leoreanu ia în considerare varianta de a cere aceste sume în instanță.

Romanul a primit cea mai mică sumă din toți anii în care am ocupat funcția de primar. La rectificarea de buget precedentă am primit 2,4 milioane de lei, din care două milioane de lei a trebuit să-i dăm înapoi Guvernului. Măcar dacă ne dădeau înapoi ce ne-au luat atunci, și tot era bine. 110.000 de lei înseamnă o picătură în ocean, nici nu ne ajută, nici nu strică să-i avem. Aceasta nu e singura problemă cu care ne confruntăm: avem și finanțări sistate, în cazul Planului Integat de Dezvoltare Urbană, unde, deși sîntem la zi cu lucrările și toate documentele sînt în regulă, nu ne-au fost plătite tranșele 4-8. Ni s-au promis plăți pentru a patra și a cincea tranșă, însă acest lucru nu s-a mai întîmplat. Nu mi se pare corect ceea ce se întîmplă și, dacă nu există altă soluție, voi apela la instanța de judecată pentru ca aceste tranșe de finanțare să ne fie achitate„, a spus primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Nemulțumirile sale sînt împărtășite și de alți primari, inclusiv membri ai PSD sau PNL. „În aceste zile, m-am întîlnit cu primari din diverse partide politice, inclusiv din PNL și PSD, iar aceștia s-au arătat a fi la fel de nemulțumiți de situația din țară și de lipsa banilor pentru investiții. Noua guvernare a făcut promisiuni deșarte românilor, fără a cunoaște în detaliu bugetul și realitatea economică a țării. Acum, se dovedește că guvernele anterioare au gestionat mai bine banii din buget. Blocajul acestor investiții poate conduce la un blocaj al vieții sociale, pentru că oprirea finanțărilor pentru aceste lucrări duce nu doar la stoparea modernizării localității, ci și la neplata salariilor, a taxelor și impozitelor, precum și la scăderea consumului. Ar fi un cerc vicios, din care ieșirea ar fi dificilă. Pe viitor, ar trebui ca romașcanii – și nu numai ei – să fie mai atenți la declarațiile oamenilor politici, să le analizeze serios și să nu creadă tot ce li se promite„, a mai precizat primarul.

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • Andrei 9 ani

  Asa a patit si Carpusor in al II-lea mandat.
  Nu-i de acceasi culoare politica guvernul, nu-i finantare.

 • in prima urgenta plata pensilor si a salarilor si dupa aceia trotuare

  • fghr 9 ani

   Intai sa invatam sa scriem corect romaneste si apoi sa postam mesaje aiurea pe internet…

  • junker 9 ani

   fmm de comunist

 • cornel 9 ani

  pai da ma incultule,dar ca sa primesti pensie si salar tre sa se produca,distrusilor,iar pt andrei….carpusor a luat banii pt pensiunea de la durau si multe altele iar pt oras…nimik nimik nimik