Prima paginăActualitateRural

Investiţii cu fonduri proprii, în comuna Boghicea

Dimensiune text

Profesorul Eugen Mihai, primarul comunei Boghicea

Profesorul Eugen Mihai, primarul comunei Boghicea

În primul an de mandat, primarul Eugen Mihai a făcut lucrări de întreţinere şi modernizare a drumurilor, a refăcut monumentul eroilor şi a întocmit un proiect, prin Grupul de Acţiune Locală, în valoare de 200.000 de euro.

Profesorul Eugen Mihai, primarul comunei Boghicea, declară ca a încheiat pe plus primul an din noul mandat. „Nu pot spune că am avut realizări de anvergură, dar am reuşit să efectuăm lucrări în comună cu fonduri de la bugetul local. Am reuşit asfaltarea unei porţiuni de drum din satul Slobozia şi refacerea monumentului eroilor din satul Boghicea. Întreţinerea drumurilor în toate satele comunei a fost una dintre priorităţile noastre. O realizare este şi faptul că, în această iarnă, nu am avut sate blocate. Cu utilajele din dotarea primăriei am reuşit să acţionăm pe drumurile publice de la noi şi chiar în satele comunei vecine. Chiar de la primul mandat, m-am preocupat de achiziţionarea de utilaje multifuncţionale, care pot fi folosite atât de primărie pentru diverse lucrări în comună, cât şi de cetăţenii care ne solicită ajutorul. Altfel, eram nevoiţi să cheltuim bani din bugetul local pentru a închiria utilajele de care aveam nevoie”, a precizat Eugen Mihai, primarul comunei Boghicea.

O altă investiţie realizată din fonduri proprii este şi reabilitarea unei clădiri pe care autorităţile locale îşi propun să o transforme în dispensar uman. „Nu am putut aloca sume însemnate pentru reabilitarea acestei clădiri şi, atunci, ne-am gândit să o facem în etape. Anul acesta ne-am propus să finalizăm recompartimentarea clădirii. Chiar dacă modernizarea acestei clădiri se întinde pe câţiva ani, ar fi durat mai mult dacă accesam fonduri guvernamentale sau europene pentru refacerea clădirii sau construirea unei clădiri noi”, a spus primarul comunei Boghicea.

Înscrierea comunei Boghicea în Grupul de Acţiune Locală (GAL) „Podişul Bârladului de Nord”, la sfârşitul anului trecut, este privită cu multă încredere de primarul Mihai. „Această formă de asociere ne va da posibilitatea să accesăm fonduri pentru dezvoltarea comunei. Prin acest GAL vom depune un proiect în valoare de 200.000 de euro pentru modernizarea căminului cultural din satul Boghicea, să înfiinţăm un muzeu şi o bibliotecă comunală cu centru Biblionet şi să amenajăm un parc în faţa aşezământului cultural”, a explicat primarul comunei Boghicea.

Muzeul etnografic va include toate obiectele vechi, donate de locuitorii comunei. „Pentru ca obiectele vechi din gospodăriile populaţiei să nu se piardă, ne-am gândit să amenajăm un muzeu etnografic, primul de acest fel din comună”, a precizat primarul Eugen Mihai.

Nemulţumirile primarului Eugen Mihai sunt legate de salarizare şi de blocarea posturilor în administraţie. „Salariile sunt foarte mici, invers proporţionale cu munca pe care o desfăşurăm. Un primar răspunde de fonduri de zeci de miliarde de lei ca ordonator principal de credite şi, pentru această mare responsabilite, primeşte un salariu de 350 – 400 de euro. Dacă nu se vor lua în măsuri, în următorii ani, oamenii pregătiţi din administraţie vor fi nevoiţi să-şi caute alte locuri de muncă. Organigramele sunt deja descompletate, iar angajaţii sunt nevoiţi să facă un volum mai mare de muncă, pentru care nu primesc nimic în plus la salariu”, a spus primarul comunei Boghicea.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0