Prima paginăEconomie

[FOTO] Investiție de 10 milioane de euro într-o nouă fabrică, la Secuienii Noi

[FOTO] Investiție de 10 milioane de euro într-o nouă fabrică, la Secuienii Noi

Dimensiune text

 

La Secuienii Noi, lângă Roman, este în derulare o investiție de zece milioane de euro, într-o fabrică ce va fi deschisă la mijlocul acestui an și care va asigura câteva zeci de noi locuri de muncă.

Elis Pavaje, liderul pieței de pavaj din România, a început construcția celei de-a treia fabrici a grupului, locația aleasă fiind la Secuienii Noi, în județul Neamț. Scopul investiției, conform reprezentanților companiei, este de a răspunde solicitărilor în creștere de prefabricate din beton (pavele, borduri, rigole, bolțari) și de a optimiza costurile logistice pe zona Moldovei. Noua unitate va începe producția în luna iulie 2017 și va asigura prioritar livrările către clienții din zona de Est a țării.

Compania Elis Pavaje a decis extinderea capacităților de producție prin construirea celei de-a treia fabrici din România pe fondul creșterii solicitărilor de produse pe segmentul lucrărilor publice, cât și din zona rezidențială.

„Urmărind dinamica pieței, am ajuns la concluzia că deschiderea unei noi unități de producție este un pas necesar în dezvoltarea companiei. Am crescut vânzările an de an, prin optimizarea proceselor de producție și prin investiții în liniile de producție existente, însă există o limită pe care nu o mai poți depăși, fără să asiguri capacitate suplimentară”, a afirmat Emil Goța, director general al companiei.

Hală de producție și spații de depozitare pe o suprafață de cinci hectare

Investiția totală de la Secuienii Noi se ridică la zece milioane de euro și urmează a fi amortizată în termen de zece ani. Prin această investiție, capacitatea totală de producție a companiei ajunge la 15.000 metri pătrați de pavele pe zi.

Având o capacitate totală de 5.000 de metri pătrați de pavele pe zi, noua fabrică va produce produce pavele premium și standard, borduri, bolțari și rigole. Utilajul de producție reprezintă o linie integral automatizată, de ultimă generație, achiziționată din Germania. Hala de producție și spațiile de depozitare marfă se vor extinde pe o suprafață totală de 50.000 de metri pătrați.

Investiția realizată de Elis Pavaje va avea un impact pozitiv pe piața muncii din zona Moldovei, prin crearea a 40 de locuri de muncă până la finalul anului 2017. Pentru a acoperi necesarul de resurse umane, procesul de recrutare a personalului este în plină desfășurare.

„Impulsionarea vânzărilor pe zona Moldovei prin asigurarea proximității produselor și asigurarea unor servicii de calitate pentru partenerii din zonă, precum și lansarea de noi produse în piață, ne determină să sperăm că ne vom atinge obiectivele de creștere a vânzărilor cu 14% față de anul precedent”, a completat Emil Goța.

16 ani de experiență

Compania Elis Pavaje, cu sediul central în Petrești, județul Alba, a demarat în 1991 ca o mică afacere de familie, cu o producție de doar șase metri pătrați pe zi, realizată pe un utilaj artizanal. În 1999 a fost amenajată prima hală de producție, la Petrești – Alba, de 1.300 de metri pătrați, urmată, în 2005, de construcția unei a doua hale, în aceeași locație, de 1.200 de metri pătrați. În 2008 a fost construită fabrica de Stoenești – Prahova. Astăzi, Elis Pavaje reprezintă o echipă formată din 380 de angajați, care asigură o producție de peste 10.000 de metri pătrați pe zi, în două unități de producție, și o cifră de afaceri anuală de 161 milioane lei în 2016.

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0