HomeSocialSanatate

Investigații de computer tomograf la CPU

Spitalul Municipal are la dispoziţie 14.695 de lei pentru efectuarea investigaţiilor de tip computer tomograf în luna decembrie, bani care vor merge, în majoritate, la CPU.

Lunar, cei mai mulţi bani pe care Spitalul Municipal de Urgenţă Roman îi are disponibili pentru efectuarea investigaţiilor de tip computer tomograf (CT) sunt consumaţi la Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU). Potrivit managerului general al spitalului, aceeaşi situaţie va fi şi în luna decembrie. „În cadrul şedinţei Consiliului Medical din această săptămână, am discutat repartiţia fondurilor pentru examenele CT aferente lunii decembrie. A rămas, în cadrul contractului, până la data de 31 decembrie 2014, o valoare de 14.695 de lei. Din aceşti bani au fost repartizaţi 4.500 de lei pentru secţiile din cadrul spitalului şi 10.000 de lei pentru CPU, luând în considerare faptul că această valoare mai mare pe CPU concordă cu realitatea de acolo. Am făcut o analiză a valorii fondurilor aprobate pentru CT la CPU pe lună şi era o sumă în jur de 9.500, 10.000 de lei. Acolo, necesarul este, oricum, mai mare. Într-adevăr, 4.500 de lei pe spital este puţin, dar poate că ne vom descurca cu aceşti bani, având în vedere că, după data de 20 decembrie, numărul internărilor şi externărilor va fi mai mic. Sperăm că nu vor fi foarte multe cazuri grele care să necesite această investigaţie specială”, susţine medicul Cătălina Pălăncianu.

Probleme cu banii pentru efectuarea investigaţiilor CT pe secţiile spitalului au mai existat şi la începutul acestui an. În luna martie, de exemplu, s-au cheltuit 14.155 de lei pentru tomografii pe secţii şi 11.192 de lei la CPU. Fiindcă au fost depăşite cu aproximativ 8.000 de lei fondurile lunare pentru acest examen medical, acea sumă, cu care s-a depăşit bugetul, a fost scăzută din luna aprilie. Din acest motiv, în aprilie au fost efectuate tomografii gratuite numai la CPU, iar ceilalţi pacienţi din spital care au avut nevoie de această investigaţie au fost puşi să scoată bani din buzunar.

Comentarii

WORDPRESS: 0