Intervenții ale pompierilor pentru a transporta la spital doi pacienți blocați de nămeți, în comunele Stănița și Văleni

HomeActualitate

Intervenții ale pompierilor pentru a transporta la spital doi pacienți blocați de nămeți, în comunele Stănița și Văleni

Miercuri, 5 aprilie, pompierii nemțeni au continuat intervențiile în sprijinul unor persoane care aveau nevoie de transport la unități medicale sau blocate din cauza zăpezilor, informează ISU Neamț. Astfel, forțe și mijloace de intervenție de la serviciile voluntare pentru situații de urgență (SVSU) Doljești și Stănița și Detaşamentul de Pompieri Roman au intervenit în sprijinul unui echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț, pentru preluarea unui bărbat de 88 de ani, din comuna Stănița, în vederea transportului la Spitalul Municipal de Urgență Roman.

Tot miercuri, forțe și mijloace de intervenție de la DRUPO, SVSU Văleni și Detaşamentul de Pompieri Roman (cu o șenilată) au intervenit pentru a prelua din localitatea Moreni, comuna Văleni, un bărbat de 69 de ani, ce necesita îngrijiri medicale. Acesta a fost predat unui echipaj SAJ care se afla pe DN 15D, în zona Condor, în vederea transportului la Spitalul Municipal de Urgență Roman.

În această dimineață, în jurul orei 8:57, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier pe strada Foișorului, în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Piatra Neamț. Ajunși la locul solicitării, pompierii au găsit un autoturism suspendat pe un pod metalic peste râul Cuejdi, ce făcea legătură dintre strada Erou Sava și strada Foișorului. Pompierii au acționat pentru repunerea autoturismului pe roți pentru a-și continua deplasarea. Misiunea a fost una dificilă, deoarece în interiorul autoturismului se afla conducătorul auto.

Tot miercuri, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare a intervenit pe DN 15C, la ieșirea din Tîrgu Neamț, pentru degajarea unei autoutilitare ce se afla pe acostament și nu mai putea înainta. Echipajul și-a continuat deplasarea până în localitatea Orțăști, din comuna Drăgănești, pentru a debloca două autoturisme rămase în zăpadă. Alături de pompierii militari la această misiune au acționat și membri ai SVSU Drăgănești, cu un utilaj. În cele două autoturisme se aflau cinci adulți și doi copii. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, au mai precizat reprezentanții ISU Neamț.

Foto: ISU Neamț

Comentarii

WORDPRESS: 0