Prima paginăActualitate

Intervenția promptă a polițiștilor romașcani a salvat viața unui bărbat

Intervenția promptă a polițiștilor romașcani a salvat viața unui bărbat

Dimensiune text

 

Doi polițiști romașcani au devenit eroii zilei pentru comunitatea în care își desfășoară activitatea, după ce au salvat un bărbat care amenința că se va sinucide.

Marți, 11 august, în jurul orei 23.30, agentul de poliție George Dache și agentul de poliție Marius Tofan, din cadrul Poliției municipiului Roman, au demonstrat că a fi polițist înseamnă să ai puterea de a nu te lăsa copleșit de emoții și de a lua decizii raționale în fracțiuni de secundă, indiferent de situație: cei doi au salvat viața unui bărbat, despre care au fost anunțați prin apelul de urgență 112 că își va pune capăt zilelor.

„Ajunși la fața locului la scurt timp de la sesizare, polițiștii au identificat bărbatul care amenința că se va sinucide, iar în urma discuțiilor purtate cu acesta, au reușit să-l convingă să renunțe la gestul necugetat. Persoana în cauză a fost condusă la spital, unde i s-a asigurat asistență medicală de specialitate. Îi felicităm pe cei doi polițiști și le dorim succes în misiunile următoare! Siguranța comunității face parte din atribuțiile de zi cu zi ale polițiștilor, aceștia asumându-și în fața cetățenilor angajamentul de a interveni prompt și cu profesionalism cu fiecare ocazie”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț.

„Ieri, 11 august 2020 în jurul orelor 23.30, Poliția Municipiului Roman a fost sesizată prin SNUAU 112 de către soția unui bărbat că acesta, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a plecat de acasă amenințând că se sinucide. Imediat au fost direcționate forțe, care au început căutările pe albia râului Moldova, zonă indicată de soția bărbatului. După câteva minute de căutări, agentul de poliție Tofan Marius a identificat persoana în cauză, care se manifesta haotic, era agitată și incoerentă, declarând verbal că intenționează să se sinucidă, polițistul reușind să-l rețină până la sosirea colegului său George. Agentul de poliție Dache George, în urma discuțiilor purtate cu bărbatul despre situația financiară și familială a acestuia, a reușit să-l convingă să renunțe la gestul său. Bărbatul a fost condus la cea mai apropiată unitate spitalicească pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate, în momentul de față aflându-se în afara oricărui pericol. Felicitări agenților de poliție George Dache și Marius Tofan din cadrul Biroului de Ordine Publică a Poliția Municipiului Roman pentru promptitudinea și profesionalismul cu care au acționat! George nu este la «prima abatere de acest gen», în februarie a.c. a mai salvat o persoană de la săvârșirea unui act de suicid (detalii, la acest link)”, au transmis reprezentanții Corpului Național al Polițiștilor pe pagina de socializare.

 

Foto: facebook / Corpul Național al Polițiștilor

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0