Prima paginăPolitica

Interpelare către Comisia Europeană pentru construcția Autostrăzii Târgu Mureș – Iași – Ungheni

Interpelare către Comisia Europeană pentru construcția Autostrăzii Târgu Mureș – Iași – Ungheni

Dimensiune text

 

 

Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL) a transmis luni o interpelare scrisă Comisiei Europene în care a întrebat ce măsuri poate implementa Comisia pentru a se asigura că autoritățile române vor lua măsurile necesare pentru construirea Autostrăzii Târgu Mureș – Iași – Ungheni, prevăzută a fi inclusă în Rețeaua Transeuropeană de Transport – TEN-T Centrală până în 2030.

„Regiunea Nord-Est a României este una dintre cele mai puțin dezvoltate regiuni din Uniunea Europeană. O cauză a acestei situații o reprezintă lipsa unei infrastructuri adecvate și a interconexiunii cu alte regiuni. Acesta este motivul pentru care construcția Autostrăzii Târgu Mureș – Iași – Ungheni este o prioritate și ar putea să contribuie semnificativ la dezvoltarea regiunii.

Autostrada face parte din Rețeaua TEN-T centrală, astfel, poate fi finanțată prin intermediul fondurilor structurale acordate de Uniunea Europeană. Din păcate, la nivel național nu a fost luată nicio măsură concretă pentru a pune în practică acest proiect important.

Luând în considerare angajamentele asumate de România și obiectivele Uniunii Europene de a finaliza Rețeaua TEN-T Centrală până în 2030, cum ar putea fi afectată România de nerespectarea acestor obligații? Care sunt măsurile pe care Comisia le poate implementa pentru a se asigura că autoritățile naționale vor lua măsurile necesare în acest sens?”, arată interpelarea europarlamentarului român.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0