HomeActualitateRoman

Interesele de afaceri blochează investiții majore

Debutul lucrărilor de extindere a reţelei de canalizare la Roman şi Săbăoani a fost amânat din cauza unei contestaţii.

Începerea lucrărilor pentru extinderea reţelelor de canalizare în Roman şi Săbăoani a fost amânată de compania judeţeană ApaServ, deşi acest lucru era programat pentru data de 22 august. La sfârşitul săptămânii trecute, pe data de 16 august, una dintre asocierile de firme care au participat la licitaţia publică pentru atribuirea lucrărilor de la Roman şi Săbăoani a depus o contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Asocierea de firme SC Grupo Termloc SA & Gruppo Adige Bitumi SpA consideră nedrept rezultatul oferit de comisia de evaluare a contestaţiilor, prin care a fost declarată câştigătoare asocierea dintre firmele pietrene SC TLST & Moldocor SA.

„În cazul asocierii care a pierdut licitaţia, aceasta a depus, în primă fază, un certificat ISO 9001 pentru o altă lucrare decât cea din proiect, iar comisia a considerat că acest certificat trebuia depus pentru acţiunile din cadrul proiectului. Contestaţia a fost depusă în termen şi urmează să ne formulăm punctul de vedere pentru a-l trimite la CNSC. Dacă răspunsul dat de CNSC va nemulţumi cel puţin una dintre părţi, există varianta transferării litigiului la Curtea de Apel”, a afirmat Cătălin Dughir, directorul SC ApaServ SA.

Extinderea reţelelor de canalizare în Roman şi Săbăoani presupune lucrări de extindere a reţelei de canalizare cu 14.453 metri, pe 34 străzi, 12 staţii noi de repompare ape uzate şi 5.300 metri linii de presiune în Roman, în timp ce în Săbăoanise are în vedere extinderea reţelei de canalizare cu 17.536 metri, pe 29 de străzi, de amenajare a două staţii noi de repompare apă uzată şi 300 metri de linii presiune.