Întâlnirea Diecezană a Familiilor, duminică, la Nisiporeşti

HomeReligie

Întâlnirea Diecezană a Familiilor, duminică, la Nisiporeşti

 

 

Cea de-a şasea Întâlnire Diecezană a Familiilor va avea loc sâmbătă, 4 august 2018, la Nisiporeşti. Familiile din Dieceza de Iaşi sunt invitate la rugăciune, cateheză şi Liturghie în jurul păstorului diecezei, iar Liturghia va fi la ora 11.00, informează Episcopia Romano-Catolică de Iași.

La Nisiporeşti vor fi prezenţi PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi, dr. Oana-Maria Goţia, profesor la Institutul Pontifical „Ioan Paul al II-lea” pentru Ştiinţe despre Căsătorie şi Familie, din cadrul Universităţii Pontificale din Lateran, Italia, care va ţine cateheza principală a zilei, pentru familii.

În cadrul sfintei Liturghii va avea loc şi sărbătorirea familiilor care împlinesc anul acesta 25 sau 50 de ani de căsătorie. Aceştia vor reînnoi jurământul de fidelitate făcut în ziua căsătoriei şi vor primi o binecuvântare specială. Programul de după-amiază va fi dedicat mărturiei şi comuniunii.

„Fiind în preajma ridicării la cinstea altarelor la Nisiporeşti a Veronicăi Antal (22 septembrie 2018), tânăra localnică martiră a curăţiei, dar şi cu ocazia împlinirii a cincizeci de ani de la publicarea enciclicei Humanae vitae, tema aleasă pentru această ediţie este «Familia şi splendoarea curăţiei». Întâlnirea de la Nisiporeşti are rolul de a readuce în sufletul participanţilor frumuseţea vieţii de familie, a virtuţii curăţiei, necesitatea trăirii ei în relaţiile dintre soţi şi legătura pe care aceasta o are cu celelalte virtuţi, iubirea, credinţa şi speranţa. Se doreşte a fi o adevărată sărbătoare a familiei, a vieţii şi a iubirii, o odă de recunoştinţă adusă Creatorului care a dorit şi doreşte familia. Pe acest fond se resping propunerile de pseudo-familie sau de surogate de familie care vin în ultimul timp asupra societăţii în care trăim şi pentru care România a adunat circa 3 milioane de semnături pentru a se pune la adăpostul Constituţiei cu privire la definiţia familiei”, precizează un comunicat al Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

Prima întâlnire de acest fel a avut loc în anul 2013, în ziua de 30 august, la Iaşi, şi a fost anticipată de un Simpozion dedicat familiilor. Au urmat ediţia de la Bacău „Sfântul Nicolae” (23 august 2014), Butea (8 august 2015), Pildeşti (6 august 2016) şi Bacău „Fericitul Ieremia” (5 august 2017)

Programul întâlnirii:
– Până la ora 9.30: Primirea grupurilor
– Ora 9.30: Cateheza „Familia şi splendoarea curăţiei”, ţinută de către dr. Oana-Maria Goţia, profesor la Institutul Pontifical „Ioan Paul al II-lea” pentru Ştiinţe despre Căsătorie şi Familie, din cadrul Universităţii Pontificale din Lateran, Italia, în biserica din Nisiporeşti
– Ora 10.30: Recitarea Rozariului, coordonată de către familiile gazdă
– Ora 11.00: Sfânta Liturghie concelebrată de episcop şi preoţii prezenţi
– Ora 12.30: Prânzul
– Ora 13.30: Programul artistico-religios (Anuţa Săgneanca şi Larisa Oprea, interprete de folclor din zona Moldovei, şi fanfara de la 10 Prăjini)
– Ora 15.00: Încheierea Întâlnirii Diecezane a Familiilor

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0