Prima paginăEducatie

Inspectorul şcolar general Viorel Stan merge la concurs

Dimensiune text

Postul de inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Neamţ este scos din nou la concurs de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Candidaţii vor depune dosarul de înscriere în perioada 29 iunie – 12 iulie 2015, la inspectorul şcolar pentru managementul resurselor umane din cadrul ISJ Neamţ.

Probele de concurs se vor desfăşura în perioada 27 iulie – 7 august 2015, la sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

„Cu siguranţă mă voi înscrie la acest concurs. Momentan nu ştiu dacă voi avea contracandidaţi”, a declarat inspectorul general școlar Viorel Stan. Un concurs pentru ocuparea acestei funcţii a avut loc şi în data de 11 martie 2015, însă, atunci, starea de sănătate nu i-a permis inspectorului general Viorel Stan să se prezinte la examen.

Se poate înscrie la concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general personalul didactic care este membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional; este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă; este personal didactic titular în învăţământ/într-o unitate de învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor; are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin opt ani, din care cel puţin cinci în ultimii zece ani; a obţinut calificativul „foarte bine” în ultimii cinci ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent; are recomandare/caracterizare vizând calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea consiliului profesoral al unităţii sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar ori recomandarea senatului universităţii sau a organului de conducere al instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs; nu a desfăşurat poliţie politică şi nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală; este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei, iar la data susţinerii concursului nu a împlinit vârsta standard de pensionare.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • cd 6 ani

    Mai bine ar merge acasa!

  • romascan 6 ani

    Este bine totusi ce intreviu a dat aseara la CNS – a recunoscut ca are sustinere politica din partea PSD- poate va sti si ce subiecte va avea de rezolvat , totusi este ceva adevar , orice pasere pe limba ei piere- spune un proverb… totte se platesc.