Prima paginăSocialEducatie

Inspectorul general se mută la ţară

Dimensiune text

Inspectorul şcolar general Viorel Stan a cumpărat teren la Cordun, unde intenţionează să-şi ridice o casă. Dintre inspectorii şcolari, cele mai multe proprietăţi imobiliare le are inspectorul şcolar Ilie Țedli.

Inspectorul general Viorel Stan este singurul angajat al Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ a cărui declaraţie de avere s-a modificat considerabil în cursul anului 2012, comparativ cu cea din anul precedent. Inspectorul şcolar general a trecut în declaraţie, pe lângă pământul pe care îl deţine în Roman, şi două loturi de pământ de câte 500 de metri pătraţi fiecare, pe care le-a cumpărat în 2012, în comuna Cordun. „Intenţionez să mă mut la Cordun”, a spus inspectorul general Viorel Stan, cunoscut pentru pasiunea sa pentru grădinărit. În declaraţia sa de avere nu figurează niciun imobil şi merge în continuare cu un Cielo din 1996.

Viorel Stan este cunoscut pentru pasiunea sa pentru grădinărit

Viorel Stan este cunoscut pentru pasiunea sa pentru grădinărit

Cele mai multe proprietăţi imobiliare le deţine, în continuare, inspectorul şcolar Ilie Țedli. Acesta are în proprietate, împreună cu soţia sa – conform celor scrise în declaraţia de avere -, un apartament în Roman, două apartamente în Iaşi, din închirierea cărora a obţinut 10.000 de lei, şi o casă de vacanţă la Ceahlău, aflată în construcţie.

În ceea ce priveşte maşinile aflate în proprietate, inspectorul şcolar general adjunct Gabriela Banu se poate lăuda cu un „parc auto”. Conform declaraţiei de avere, aceasta are în proprietate o Skoda Fabia din 2004, un Volkswagen din 2005 şi un Renault din 2002. Câte două maşini au inspectorul şcolar general adjunct Elena Laiu – maşini Ford, din 2001 şi 2009, inspectorul de matematică Camelia Neţa – un Opel Vectra din 2001 şi un Opel Astra din 2009, şi inspectorul de istorie Elena Preda –  cu un Ford Focus şi un Volkswagen, ambele din 2001.

Proiectele europene rotunjesc conturile inspectorilor şcolari

Aproape toţi inspectori şcolari câştigă, pe lângă salariile cuvenite ca profesori şi pentru munca desfăşurată la inspectoratul şcolar, şi bani din implicarea în derularea unor proiecte cu finanţare europeană. Dacă, pentru unii dintre inspectori, sumele obţinute ca formatori sau pentru diverse implicări în proiecte nu depăşesc câteva sute de lei, pentru alţii munca în astfel de proiecte înseamnă sume care depăşesc de două ori salariul.

avere4Inspectorul de matematică Camelia Neţa a câştigat, în 2012, ca formator sau ca expert în diverse proiecte, 76.777 lei, în timp ce din salariu a câştigat aproape 30.000 de lei. Inspectorul pentru proiecte şi programe comunitare Maria Ghiniţă a obţinut din salariul de inspector şi profesor 36.917 lei, în timp ce activitatea la proiectele POSDRU i-a adus aproape dublu, 66.054 lei. Inspectorul pentru informatică Florentina Ungureanu a câştigat din salariu 29.032 lei, iar ca expert pe termen scurt în diverse proiecte şi ca formator SIVECO – 56.599 lei. Inspectorul şcolar general Viorel Stan a câştigat 38.381 lei din salariu, în 2012, iar ca manager de proiecte europene şi ca evaluator ARACIP – 29.585 lei. Și inspectorul pentru management Ilie Țedli a câştigat bani frumoşi din implicarea în proiecte europene: 49.972 lei într-un an, în comparaţie cu 31.583, cât a reprezentat venitul ca director la Școala Gâdinţi şi inspector şcolar.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 7
 • Bani furati din POSDRU de ISJ Neamt ? 8 ani

  Intrebati-i pe inspectori, unde sunt banii invatatorilor care au participat in 2010-2011 la cursurile POSDRU compas, http://www.compas2010.ro ??? Cei 400 de invatatori trebuiau sa primeasca o gustare zilnic ! NU AU PRIMIT NIMIC !!!! Unde sunt cei 400 lei bani din proiect pentru fiecare cadru didactic participant la COMPAS, inv.+educatoare+prof. ? bani cuprinsi in contracte semnate de ISJ Neamt cu fiecare cadru didactic pentru decontarea materialelor consumabile ??? Numai 1200 cadre didactice x 400 lei = ? – s-a furat
  Intrati pe http://www.compas2010.ro si veti gasi in buletinele informative ca s-a dat mancare invatatorilor si s-au decontat cei 400 de lei ! Minciuni ! Banii au fost furati !!!
  RUSINE !

  • Sustinator. 8 ani

   Cine esti tu ma parazitule sa ne ceri noua socoteala.

 • Eu 8 ani

  Bai tie iti este ciuda ca nu esti tu in locul lor, felicitări pt d-ul Inspector
  Pt . ceia ce face pt. orașul Roman !!!!

 • ion 8 ani

  Da intradevar ,zici ca,la calcat tractorul.

 • gabi 8 ani

  Carele didactice muncesc gratis la programele europene si inspectorii iau bani. De asta trag de scoli sa faca cat mai mute programe si proiecte europene – isi urmaresc rotunjirea veniturilor!

 • ion 8 ani

  Parca se plangea acum cateva luni ca nu are bani si este fffff greu trebuie sa dea si la copii , acum de unde areeeeeeeeeeeeeeeeeeee ?