Prima paginăNeamt

Inspectorii veterinari caută carnea de cal și în Neamț

Dimensiune text

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a transmis direcțiilor sanitare veterinare județene o directivă prin care se cere verificarea depozitelor de carne și a  abatoarelor.

 

 

Inspectorii sanitari veterinari din județul Neamț vor verifica dacă există nereguli în ceea ce privește etichetarea sortimentelor de carne. Totul vine ca urmare a scandalului cărnii de cal, izbucnit la nivel internațional și care a devenit, acum, național. La mijlocul acestei săptămâni, inspectorii veterinari au descoperit, într-un depozit din județul Ilfov, mai multe tone de carne care era etichetată ca fiind „vrăbioare de vită”, însă, în realitate, era carnel de cal.
„În județul nostru există patru abatoare autorizate: două pentru vită, unul pentru porci, și unul pentru vită, ovine și porci. Nu avem nici un abator autorizat pentru sacrificarea cailor. Am început controalele la depozitele de carne și magazinele din județ, pentru a vedea dacă etichetarea cărnii corespunde cu conținutul. Până acum nu s-au descoperit nereguli”, a precizat doctorul Constantin Lipan, director executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Neamț.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0