HomeActualitateNeamt

Inspectorii DSV au amendat patronii de magazine

Amenzile au fost acordate din cauza faptului că produsele care urmau a fi vândute nu erau depozitate în spaţii corespunzătoare.

În cursul lunii decembrie a anului 2015, Direcţia Judeţeană Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Neamţ, precum şi celelalte DSVSA, judeţene au desfăşurat activităţi de control în unităţile din industria agroalimentară.

Unităţile controlate desfăşoară activităţi în domenii diverse, precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, unităţi de depozitare pentru produse alimentare, seminţe, legume şi fructe.

Controlul unităţilor a vizat, în principal, aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi a produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor.

În judeţul Neamţ, pentru neconformităţile constatate, inspectorii DSVSA au acordat amenzi în valoare de 2.000 de lei, pentru produse alimentare depozitate necorespunzător.

În cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise ale pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise, precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Comentarii

WORDPRESS: 0