Inspectori de muncă amenințați cu drujba şi toporul, la Pildeşti

HomeActualitate

Inspectori de muncă amenințați cu drujba şi toporul, la Pildeşti

 

 

Administratorul unei societăți din satul Pildești, comuna Cordun, s-a ales cu dosar penal penal după ce a primit vizita inspectorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț.

Pentru desfăşurarea acţiunilor de control privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, în cadrul Campaniei naţionale „O zi pe săptămână”, marți, 19 iunie, la ora 11, doi inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ se aflau într-o vizită de inspecţie în localitatea Pildeşti, la un agent economic ce îşi desfăşoară activitatea în domeniul fabricării mobilei.

„Aflaţi în incinta unităţii, după ce s-au legitimat şi au adus la cunoştinţa unuia dintre administratori că cei trei salariaţi care prestau activitate vor trebui să completeze fişe de identificare, acesta i-a amenințat şi apoi i-a atacat pur şi simplu cu o drujbă şi un topor. Inspectorii de muncă au părăsit incinta unităţii şi au formulat plângere penală împotriva administratorului, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj prevăzută şi sancționată de articolul 257 din Codul Penal. Sub aspectul răspunderii contravenţionale, angajatorul va fi sancţionat cu amendă contravenţională pentru împiedicarea exercitării controlului, aşa cum prevăd dispoziţiile articolului 23, alineatul 1 din Legea nr.108/1999”, a precizat Ioan Popescu, inspector şef al Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ.

„Un inspector al ITM Neamț a anunțat Poliția că unul dintre administratorii societății, un bărbat din comuna Cordun, i-ar fi adresat injurii și că ar fi fost amenințați cu un motofierăstrău. Colegii mei s-au deplasat la fața locului și au constatat că aspectele sesizate se confirmă, întocmindu-i bărbatului dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj. Bărbatul este cercetat în stare de libertate, urmând să fie dată soluția legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman”, a precizat agent șef adjunct Robert Costân, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0