Prima paginăSocialEducatie

Înscrierile multiple la grădiniţă, verificate după CNP

Dimensiune text

În anul şcolar 2014 – 2015, aproape 5.000 de locuri vor fi disponibile în grădiniţele din judeţul Neamţ pentru înscrieri noi. 3.259 de locuri sunt în grădiniţele cu program normal şi 1.091 locuri în grădiniţele cu program prelungit.

Din 11.560 de locuri existente în total în judeţ, 7.210 locuri au fost ocupate deja, prin reînscrierea copiilor care au vechime la grădiniţă, întrucât au foast înscrişi şi în anul şcolar curent. Cele mai multe locuri libere sunt pentru grupa mică şi grupa mijlocie. Cea mai mare presiune este pe locurile din grădiniţele cu program prelungit.

Pentru a evita înscrierile multiple, prin care părinţii îşi depun dosarele în mai multe grădiniţe odată, inspectoratul şcolar a solicitat înregistrarea CNP-ului copilului în baza de date. „În special la grădiniţele unde există foarte multe solicitări, vom face verificări în baza de date, după CNP-ul copilului, pentru a depista cazurile de înregistrări în mai multe grădiniţe, după care vom lua legătura cu familia şi vom încerca să găsim cea mai bună soluţie pentru copil. Conducerea fiecărei grădiniţe are datoria de a răspunde în scris, în termen legal, fiecărei solicitări care nu a fost rezolvată favorabil”, a spus inspectorul pentru învăţământ preşcolar, Rodica Vădeanu.

Chiar dacă, cel puţin statistic, grădiniţele nu vor mai fi la fel de aglomerate ca în anii precedenţi, inspectorul Rodica Vădeanu spune că vor mai fi situaţii în care numărul de copii dintr-o grupă va depăşi limita de 20. „Vor fi situaţii, în special la program prelungit, în care grupele vor mai avea peste limita admisă de 20 de copii, dar nu vom mai ajunge la grupe cu mai mult de 35 de copii”, a spus inspectorul Rodica Vădeanu.

Înscrierile se pot face până pe 23 mai.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0