Prima paginăEducatie

Înscrieri la Școala de Cîntăreți Bisericești

Dimensiune text

Școala de Cîntăreți Bisericești cu sediul în Roman, strada Ștefan cel Mare nr. 228, lîngă Parohia Romano-Catolică „Sfînta Tereza a Pruncului Isus”, face înscrieri, în perioada 17-30 septembrie, pentru formarea muzicală a celor care doresc să învețe cîntul liturgic la orgă.

 

Școala de Cîntăreți Bisericești funcționează lîngă Parohia Romano-Catolică "Sfînta Tereza a Pruncului Isus"

Școala de Cîntăreți Bisericești funcționează lîngă Parohia Romano-Catolică „Sfînta Tereza a Pruncului Isus”

Perioada de formare va dura trei ani, iar cursurile sînt organizate în fiecare sîmbătă. La stagiul de formare se pot înscrie băieți și fete care au încheiat cursurile gimnaziale, dar și adulți pasionați de muzică, care fac dovada cunoștințelor în domeniu. Examenul de admitere a fost stabilit pentru 13 octombrie și va consta în verificarea aptitudinilor muzicale la orgă și voce. La examinare, candidații vor prezenta un dosar din care nu va lipsi o recomandare din partea preotului paroh, o copie după diploma de opt clase și o copie după buletinul de identitate.

Școala de Cîntăreți Bisericești funcționează la Roman din acest an, grație preotului Pavel Chelaru, parohul Bisericii Romano-Catolice „Sfînta Tereza a Pruncului Isus” din Roman. „Inițial, Școala de Cîntăreți Bisericești a funcționat la Tomești, în județul Iași. Odată cu venirea părintelui Pavel Chelaru la Biserica «Sfînta Tereza» din Roman, școala s-a mutat la Roman„, a spus preotul Eugen Budău.

Preotul Pavel Chelaru este cel care a construit, în incinta bisericii din Tomești, unde a slujit ca paroh din 2001, clădirea în care și-a desfășurat activitatea Școala de Cîntăreți Bisericești.
Cu ocazia venirii la Roman, preotul Pavel Chelaru a schimbat și sediul școlii, pentru a da posibilitatea și tinerilor din Roman și împrejurimi de a se forma ca viitori dascăli ce vor susține cîntul liturgic din bisericile romano-catolice.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Articol mai nou
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0