Infrastructura școlară și rutieră din comuna Trifești va fi reabilitată

Locuitorii satului Miron Costin, din comuna Trifești, se vor bucura de asfalt.

 

 

Aceasta, ca urmare a unui proiect implementat prin măsura 3.2.2. „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale”.
Inițial, proiectul a fost depus pentru asfaltarea a 8,4 kilometri de drum, prin programul «Reabilitarea și modernizarea a 10.000 kilometri de drumuri județene și locale», inițiat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, dar nu am primit finanțare. Cum acest drum a fost afectat de inundațiile din 2010, prin revărsarea unui pîrîu care străbate satul Miron Costin, am primit finanțare doar pentru trei kilometri de drum„, a spus Gheorghe Cozma, viceprimarul comunei Trifești.

Școala din satul Trifești va intra, în acest an, într-un program de reabilitare termică, care constă în montarea unei centrale termice și în izolația termică a clădirii.
Reabilitarea școlii va fi făcută din fonduri proprii. Lucrările vor fi finalizate pînă la 15 septembrie”, a spus viceprimarul comunei Trifești. Tot într-un proces de reabilitare va intra și sala de festivități a comunei. „Este prima reparație capitală la care este supusă clădirea, după cea din 1987, cînd clădirea a suferit pagube în urma unui incendiu. Lucrările de modernizare a clădirii, începute în 2011, vor fi realizate din fonduri de la bugetul local. Anul trecut a fost schimbat acoperișul, iar în acest an am programat modernizarea integrală a clădirii„, a spus viceprimarul Cozma.

Lucrările vor fi reluate la sfîrșitul lunii aprilie.


COMENTARII

WORDPRESS: 0